26 / 04 / 2024

İstanbul'un enflasyonu yüzde 105!

İstanbul'un enflasyonu yüzde 105!

Kasım ayında mega kent İstanbul'da perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 3,10, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yüzde 2,34 artış gösterdi. İşte o rakamlar...



Açıklanan resmi rakamlara göre, mega kent İstanbul'da Kasım'da önceki aya göre, perakende fiyatlar yüzde 3,10, toptan fiyatlar yüzde 2,34 artış gösterdi.

İstanbul Ticaret Odası'ndan (İTO) yapılan açıklamaya göre, Kasım ayında perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi, bir önceki aya göre yüzde 3,10, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 2,34 artış gösterdi.

İstanbul un enflasyonu yüzde 105!

Yine merakla beklenen resmi rakamlara göre, geçen yılın kasım ayına göre 2022 Kasım ayında yaşanan fiyat değişimlerini gösteren "bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı" İTO 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksinde yüzde 105,55, Toptan Eşya Fiyatları İndeksinde ise yüzde 95,72 şeklinde oldu.

Yine verilen detaylara göre, Kasım ayında perakende fiyatlarda bir önceki aya göre, ev eşyası harcamalarında yüzde 5,31, giyim harcamalarında yüzde 0,82, konut harcamalarında yüzde 0,88, gıda harcamalarında yüzde 4,52, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 3,84, kültür eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 1,53, diğer harcamalarda yüzde 0,71, ulaştırma ve haberleşme harcamalar grubunda yüzde 0,14 artış görüldü.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön