25 / 04 / 2024

İstanbul'un gecekondu yapılaşması olmayan tek ilçesi Beylikdüzü!

İstanbul'un gecekondu yapılaşması olmayan tek ilçesi Beylikdüzü!

Toplu konut projeleri ve lüks sitelere her gün yenilerinin eklendiği Beylikdüzü, İstanbul'un gecekondu yapılaşması olmayan tek ilçesi. İlçede yoğun yapılaşmaya karşın kişi başına 10m2'yi aşan yeşil alan düşüyor.



Beylikdüzü, henüz 20 yıl öncesine kadar ekip biçilen tarlalardan doğan dev bir şehir. Dev inşaat firmalarının şantiye alanına çevirdiği Beylikdüzii hızla büyüyerek İstanbul'un cazibe merkezlerinden biri haline geldi. Kurucu Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzii'nii 5 yılda kurumsallaştırdıklarmı, ulaşım, eğitim, sağlık ve çevre konularında dev projeler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Uzun Beylikdüzü'nde değişimi başlatan ve yaşatan projeleri AKŞAM'a anlattı. 


YEŞİLDEN TAVİZ VERMİYORUZ

 Beylikdiizü, kişi başına 10 m2 yeşil alanla AB standartlarında bir ilçe. Toplam park alanı 673 bin 902 metrekareye ulaşan ilçede; Yeşil Vadi (900 dönüm) ve Cumhuriyet Caddesi Projesi (270 dönüm) ile bu rakamın 1 milyon 844 bin metrekareye çıkarılması hedefleniyor. 

Yeşil Vadi projesinin uzantısı Osmanlı Parkı'nda ise Osmanlı dönemine ait figür ve eserler yer alıyor ve park, Osmanlı tarihini adeta günümüze getiriyor. 


MAVİ BAYRAK BAŞVURUSU YAPILDI

BEYLİKDÜZÜ. 14 kilometrelik kıyı şeridine sahip bir ilçe. Gürpınar sahilinde ilk 3 etapta 3.100 metre sahil şeridinde 152 bin metrekare alanda düzenleme çalışmaları tamamlanarak hizmete sunuldu. Gürpınar Sahili, sunduğu piknik alanları, plajları ve kafeteryalarıyla ilçe halkına denizin ve sahilin keyfini yaşatıyor. Mavi bayrak için müracaat edilen Gürpınar sahillerine, halkın rahatça denize girebilmesi için dubalar yerleştirildi. 


İDO'DAN SONRA METRO GELİYOR

 BEYLİKDÜZÜ - Avcılar metrobüs hattı seferlerine başladı. Hattın tamamlanmasıyla ilçe ve bölge halkı ulaşımda büyük bir rahatlık elde etti. Beylikdüzü-Söğütlüçeşme arasındaki 50 km'Iik mesafe metrobüsle 83 dakikada katedilebiliyor Metrobüs hattıyla birlikte ilçeye aynı zamanda dev bir meydan kazandırıldı. Beylikdüzü ulaşımı için kalıcı ve uzun vadeli çözüm olarak METRO ve İDO projesi hayata geçiriliyor. Metroda 25 km'Iik güzergah ve 18 istasyon bulunacak. Beylikdüzü'ne deniz ulaşımı ile ilgili olarak da İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) tarafından proje geliştiriliyor. İDO seferleri de 2015'e kadar hayata geçirilecek. 


HASTANE HAYALİ GERÇEK OLUYOR

TOKİ tarafından Beykent mevkiinde yapımına başlanan Beylikdüzü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 2015 yılı ortalarında tamamlanması öngörülüyor. Beylikdüzü Spor Kompleksi'nin yapımı sürüyor. Cumhuriyet Mahallesi'de projelendirilen huzurevi inşaatına başlandı. Beylikdüzü Kültür Merkezi ile Gürpınar Kültür Merkezi'nin ardından üçüncü kültür merkezi Yakuplu'da yapılacak. Belediye 5 yılda toplam 455 yeni derslik ile eğitime büyük bir destek verdi, sınıf mevcudunu 38'e kadar düşürdü. 


Akşam-Ercan Öztürk


Geri Dön