24 / 04 / 2024

İstanbul'un park ve bahçelerinde "Damla Sulama" dönemi başladı!

İstanbul'un park ve bahçelerinde

İBB'den yapılan açıklamada, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar kapsamında, toprak altı damla sulama sisteminin Bostancı ile Tuzla arasında yaklaşık 17 kilometre boyunca refüjlerde kullanılmaya başlandığı bildirildi...




İstanbul Büyükşehir Belediyesi, refüjlerde güvenlik ile su ve enerji israfını önlemek için toprak altı damla sulama sistemine geçti.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar kapsamında, toprak altı damla sulama sisteminin Bostancı ile Tuzla arasında yaklaşık 17 kilometre boyunca refüjlerde kullanılmaya başlandığı bildirildi.


Meydan ve refüjlerde yaygın kullanılan "spring" sistemde, rüzgarın da etkisiyle suyun savrularak yola akmasının ıslak ve kaygan zemin oluşmasına neden olduğu kaydedilen açıklamada, toprak altı damla sulama sisteminde, bitkinin ihtiyacı olan su ve bitki besin elementlerinin köke en yakın noktadan ulaştırıldığı, direkt köklere ulaştırılan su-gübre solüsyonuyla verimliliğin artırıldığı vurgulandı.


Diğer sulama yöntemlerine göre daha etkili olan sistemle rüzgar, yağmur ve güneş gibi çevresel faktörler dolayısıyla zarar gören sulama ekipmanlarının yer altına alındığı ve böylece ekipman zayiatının da ortadan kalktığı kaydedilen açıklamada, projenin diğer ana yolların refüjlerinde de uygulanmaya başlanacağı belirtildi


AA


Geri Dön