26 / 04 / 2024

İşte depremin ardından DASK’ın ödediği tazminat miktarı!

İşte depremin ardından DASK’ın ödediği tazminat miktarı!

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem afetinin ardından hızla harekete geçen DASK, felaketin yaşandığı günden bu yana yapılan ihbar sayısı ve şimdiye dek ödediği tazminat rakamını açıkladı.



Tarihi deprem felaketinden sonra gözlerin çevrildiği Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), afetin yaşandığı bölgeden bugüne kadar yapılan ihbar sayısı ve ödenen tazminat miktarını duyurdu.

İşte depremin ardından DASK’ın ödediği tazminat miktarı!

DASK tarafından yapılan açıklamada, depremin ardından bugüne kadar yapılan yaklaşık 222 bin ihbarlardan sonra işlemi tamamlanan başvurulara ödenen tazminat miktarının 519 milyon 177 bin liraya yükseldiğini duyurdu.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 11 ili etkileyen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından kuruma yapılan başvuru sayısının 221 bin 663'e ulaştığını açıkladı.

Kurumun, depremin ilk gününden itibaren vatandaşların yanında olabilmek için tüm gücüyle çalıştığı belirtilen DASK açıklamasında, bugün itibarıyla ulaşan hasar ihbarı sayısının 221 bin 663'e ulaştığını bildirdi.

Kurum açıklamasında, işlemi tamamlanan başvurulardan ödenen toplam tazminat tutarının 519 milyon 177 bin liraya yükseldiği kaydedilerek,

"DASK olarak öncelikli ve tek amacımız, çok hızlı şekilde sigortalılarımızın tazminatlarını ödemektir. Bu kapsamda konutlarında hasar bulunan vatandaşlarımızın ihbar kanallarımızdan herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın bize ulaşabileceklerini hatırlatmak isteriz" ifadeleri yer aldı.


Geri Dön