25 / 04 / 2024

Malatya'daki 5,2 şiddetindeki depremin ardından ortaya çıkan gizemli toz bulutunun sırrı duyanları hayrete düşürdü

Malatya'daki 5,2 şiddetindeki depremin ardından ortaya çıkan gizemli toz bulutunun sırrı duyanları hayrete düşürdü

Malatya'nın Pütürge ilçesinde dün 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin şiddeti kentte yaşayan vatandaşların korku dolu anlar yaşamasına neden oldu. Depremin ardından ortaya çıkan gizemli toz bulutunun sırrı ise duyanları şaşkına çevirdi.



Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Deprem, dün saat 17.02'de ve 6,72 kilometre derinlikte gerçekleşti. Deprem, Gaziantep, Şanlıurfa, Elazığ ve Adıyaman gibi civar illerden de hissedildi. Deprem nedeniyle ilçedeki evlerin duvarlarında çatlak oluştu, onun dışında herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Geçmiş olsun Malatya. Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi. Deprem sonrası Malatya'da görülen gizemli toz bulutu görenlerin nedenini merak etmesine neden oldu. Depremle birlikte ortaya çıkan toz bulutunun nedenini uzmanlar açıkladı.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından kırsalda geniş bir alanda görülen ve kimi vatandaşlar tarafından gaz çıkışı olduğu düşünülerek tedirginliğe yol açan toz bulutunun nedenleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

 


Geri Dön