19 / 04 / 2024

İşte dünyanın en büyük 46 Türk müteahhidi!

İşte dünyanın en büyük 46 Türk müteahhidi!

‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ listesindeki Türk müteahhitlik firması sayısı 46’ya çıktı. Bu sayı ile Türkiye, 65 firma ile listede birinci sırada yer alan Çin’in ardından dünyada ikinci sıradaki yerini korudu.



Dünyada tarih yazmaya devam eden Türk müteahhitler uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR’ın yayınladığı ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ listesinde 2'nci sırada. Listede 46 Türk firması bulunuyor. 


Listede Rönesans Holding, bu sene ilk sıraya yerleşti. 2016 yılında toplam 3.9 milyar dolar gelir elde Rönesans’ın uluslararası projelerinden elde ettiği gelir ise 3.25 milyar dolar seviyesini aştı. Listede Limak Holding ise 50 sıra birden yükselerek dikkat çekti.


ÇİN’DEN SONRA DÜNYADA İKİNCİYİZ


İşte dünyanın en büyük 46 Türk müteahhidi!


Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, “Tüm dünyada yakından takip edilip referans olarak kabul gören bu rapora; aralarından 42 tanesi Türkiye Müteahhitler Birliği üyesi olan toplam 46 firma ile damga vurmak ve firma sayısıyla tam 10 yıldır dünyada Çin’den sonra ikinci konumda bulunmak bizim için büyük övünç kaynağıdır. Geçtiğimiz dönemde küresel ekonomik belirsizlikler ve jeopolitik riskler büyük oranda artmış, düşen enerji fiyatları nedeniyle enerji ihracatçısı ülkelerde gerçekleştirilen yatırımlar ivme kaybetmiştir. En büyük pazarlarımızdaki olumsuz gelişmelere rağmen firmalarımızın toplam gelirden aldığı payı yükseltmiş olmaları çok büyük başarıdır." şeklinde konuştu. 


ÜLKEMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL EDİYORUZ 


İşte dünyanın en büyük 46 Türk müteahhidi!


Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, “Rönesans Holding olarak bugün Türkiye, Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı da içeren geniş coğrafyada, inşaat, gayrimenkul yatırım, endüstri, enerji ve sağlık alanlarında sektöre yön veren projelere imza atıyoruz. ENR listesinde ise uzun zamandır istikrarlı bir şekilde ülkemizi başarıyla temsil ediyoruz. Türkiye’nin en büyük uluslararası inşaat şirketi olarak bu listede yer almak bizim için gurur verici. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hedefimiz dünyanın lider 10 müteahhitlik şirketi arasında yer almak. Bu hedefe güçlü adımlarla yaklaşıyoruz” dedi. Türk müteahhitlik şirketlerinin elde ettiği başarının tüm dünyada takip edildiğini de vurgulayan Ilıcak sözlerini şöyle sürdürdü: “Kalite, tecrübe ve bilgi birikimiyle Türk inşaat şirketlerinin başarıları tüm dünyada parmakla gösterilir hale geldi. Bunun en büyük kanıtı ortaya koyduğumuz projelerin yanı sıra ENR listesinde yer alan Türk şirketlerinin ortaya koydukları başarılardır. Bu haklı gururu paylaştığımız şirketleri ve sektörümüzün tüm paydaşlarını tebrik ediyorum.”



İşte dünyanın en büyük 46 Türk müteahhidi

İşte dünyanın en büyük 46 Türk müteahhidi!



Star


Geri Dön