19 / 04 / 2024

Dünyanın en büyük veledromunu Türk şirketi inşa ediyor!

Dünyanın en büyük veledromunu Türk şirketi inşa ediyor!

Türkiye'de veledrom bulunmazken, dünyanın en büyük kapalı alandaki veledromu, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta bir Türk şirketi tarafından inşa ediliyor. Veledrom, Aşkabat’taki Olimpiyat Köyü projesi içerisinde yer alacak....




Uluslararası Spor Medya Forumu’na katılmak için Türkmenistan’da bulunan yabancı gazeteciler, Olimpiyat Köyü projesini inceledi. Olimpiyat Köyü’nün en çok dikkat çeken projesi, veledrom oldu. 6 bin seyirci kapasiteli veledrom, dünyanın en büyük kapalı alandaki veledromu olma özelliğini taşıyor.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan şirketin koordinatörü Osman Karakuş, "Bu veledrom 6 bin seyirci kapasiteli. 61 bin metre kare kapalı alanı olan dünyanın en büyük veledromu." dedi. Veledromun pistinin, Dünya Bisiklet Birliği (UCI) tarafından tanınan Kanadalı Peter Unek ile tasarlandığını belirten Karakuş, inşaat bittiğinde dünyanın en büyük kapalı alana sahip veledromu olacağını kaydetti.


Olimpiyat Köyü projesine de değinen Karakuş, projenin Orta Asya bölgesinde spor alanında yapılan ciddi bir yatırım olduğunu ifade etti. Koordinatör Osman Karakuş, "Bu projeyi geliştirirken, spor alanında dünya federasyonları, Asya kıtasındaki federasyonlar ile görüş alışverişinde bulunduk." diye konşutu.


    Karakuş, çok sayıda spor tesisini barındıran böyle bir projenin dünyanın bütün federasyonları tarafından benimsendiğini ve Olimpiyat Köyü’nü İngiliz kabinesinden birçok kişi ve Asya Olimpiyat Komitesi Başkanı Şeyh El Sabah’ın ziyaret ettiğini ve projeden övgüyle bahsettiğini aktardı.


Olimpiyat Köyü, Haziran 2017'de düzenlenecek '5. Kapalı Salon ve Savaş Sanatı Asya Oyunları' için başkent Aşkabat'ta inşa ediliyor. Türk firması, her 4 yılda bir düzenlenen organizasyon için maliyeti 5 milyar doları bulması beklenen ve 30 tesisi içinde barındıran olimpiyat köyü projesini 3 aşamada inşa ederek, son haliyle Asya oyunları’na 6 ay kala Türkmen hükümetine teslim edecek. Olimpiyat köyü 150 hektar alana kuruluyor.

    

Öte yandan Türk müteahhitlik sektörünü, bu yılın 11 ayında Türkmenistan’da 10 milyar dolardan fazla iş alarak rekor kırdı.


Zaman






Geri Dön