20 / 05 / 2024

İşte hanelerde kullanılacak tarih! Karadeniz gazıyla ilgili en yetkili ağızdan açıklama geldi!

İşte hanelerde kullanılacak tarih! Karadeniz gazıyla ilgili en yetkili ağızdan açıklama geldi!

Müjdesi, 2020 senesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen Karadeniz’de bulunan doğal gazın gelişiyle ilgili beklenen tarih işin başındaki isim tarafından verildi.



Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Karadeniz gazının mart ayında kullanıma sunma çalışmalarında bir aksaklık olmadığını belirterek, çalışmaların son aşamasına yaklaştıklarını söyledi.

İşte hanelerde kullanılacak tarih! Karadeniz gazıyla ilgili en yetkili ağızdan açıklama geldi!

Denizde, deniz iletim hatlarında, deniz tabanında ve kara üretim tesislerinde yürütülen çalışmaların hızla devam ettiği bilgisini veren Bilgin, Karadeniz gazını Mart 2023'te kullanıma sunma hedefi için yoğun gayret içerisinde olduklarını vurguladı.

Şu anda planlanan çalışmalarda bir aksaklık yaşanmadığının altını çizen Bilgin, çalışmaların son aşamasına yaklaşıldığını ve en son tesisin devreye alınmasıyla ilgili fonksiyon testlerinin de aşama aşama uygulandığını bildirdi.

Bilgin ayrıca, Akdeniz’de bir iş planlarının olduğunu hatırlatarak, bir sonraki hedeflerini, Taşucu'nda keşif olup olmaması sonucuna göre planlayacaklarını ancak henüz burasıyla ile ilgili bir şey söylemek için erken olduğunu vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön