26 / 04 / 2024

İstiklal Caddesi'nde çalışmalar 31 Aralık'ta bitecek!

İstiklal Caddesi'nde çalışmalar 31 Aralık'ta bitecek!

Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan altyapı, çevre düzenleme ve tramvay raylarını yenileme çalışmaları hızla devam ediyor.  Çalışmalar 31 Aralık 2017'ye kadar tamamlanacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 13 Ocak 2017 tarihinde başlattığı Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'nde altyapı, çevre düzenleme ve tramvay raylarını yenileme çalışmaları hızla devam ediyor.  


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  İstiklal Caddesi'nde açık kazıya kökten son verecek altyapı sistemi kurulumu ile tramvay raylarının yenilenmesi amacıyla 13 Ocak'ta başlatılan çalışmalar sürüyor.


İstiklal Caddesi'nde devam eden çalışmalar konusunda vatandaşı bilgilendirmek için İBB tarafından caddeye bilgilendirme panoları yerleştirildi.  Panolarda, çalışmaların 31 Aralık 2017'de tamamlanmasının planlandığı bildirildi. 


İstiklal Caddesi'nde başlatılan çalışmalar kapsamında Nostaljik Tramvay da yenileniyor. Caddeye asılan panolarda, "Bin 870 metrelik Nostaljik Tramvay Hattı'nın alt ve üst yapısını yenileyerek aydınlatma sistemini güçlendireceğiz. İstiklal'in simgesi olan Nostaljik Tramvayı alt ve üst yapısını yenileyerek kullanıma açacağız. Tramvay, en son 1990 yılında yenilenmişti. Raylar yıpranmış, yüzde 15 oranında erimiş ve güvenliğini yitirmeye başlamıştı. Yıpranan rayların onarılmasıyla birlikte gürültü kirliliğinin önüne geçeceğiz." yazıyor. 

 


Geri Dön