26 / 04 / 2024

Sakarya'daki binaların onarımı için tanınan süre 31 Aralık'ta sona erecek

Sakarya'daki binaların onarımı için tanınan süre 31 Aralık'ta sona erecek

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, kentte orta hasarlı binaların onarımı için tanınan sürenin 31 Aralık'ta sona ereceğini söyledi



Sakarya Valisi Hüseyin Atak, kentte orta hasarlı binaların onarımı için tanınan sürenin 31 Aralık'ta sona ereceğini, süre uzatılmazsa 1234 orta hasarlı dairenin ağır hasarlı statüsüne alınarak yıkılmaları gerekeceğini bildirdi.

Hüseyin Atak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya ve çevresinde 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremler sonucunda, yaklaşık 60 binin üzerinde bina ve iş yerinin değişik ölçülerde hasar gördüğünü hatırlattı.

Hasar gören binaların önemli kısmının onarıldığını, ağır hasarlı statüdeki binaların yıkıldığını belirten Atak, 1234 orta hasarlı daire kaldığını söyledi.

Bunların onarım süresinin Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca her yıl uzatıldığını bildiren Atak, şöyle devam etti:
"2008'de verilen süre, bu yılın aralık sonu itibariyle sona ermektedir. Yeniden süre uzatımı söz konusu olmazsa, mevcut 1234 daire ağır hasarlı statüsüne geçecek ve yıkılmaları gerekecektir. Belediyeden aldığım son bilgiye göre 409 dairede işlemler sürmektedir. Yıl sonuna kadar bu daireler de ruhsatlarını alırsa, ilimizdeki orta hasarlı konut sayısı yaklaşık 800'e düşecektir."

Vali Atak, orta hasarlı konutların yüzde 39'unun tek katlı, yüzde 41'inin iki katlı, yüzde 9'unun 3 katlı, yüzde 11'inin 4 kat ve üzeri olduğunu belirtti.

Vatandaşların orta hasarlı binalarda, ağır hasarlı statüye geçirilmeden önce onarımı tamamlamalarını ümit ettiğini anlatan Atak, şunları kaydetti:

"Aksi halde Bayındırlık ve İskan Bakanlığının yapacağı iş, ağır hasarlı konumdaki binaları yıkmak olacaktır. Bakanlığımızla görüşmelerimiz sürüyor. Önümüzde 1 hafta daha var. Bu sürede Bakanlığımızın alacağı karara göre hareket edeceğiz."
AA


Geri Dön