19 / 04 / 2024

İstimlak bedeli ne kadar?

İstimlak bedeli ne kadar?

Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, Üniversiteler ve belediyeler tarafından yapılabilen istimlak bedeli ne kadar? Detayları haberimizde...



İstimlak bedeli ne kadar?

İstimlak kelime anlamı olarak "Kamulaştırma" ile aynı anlamı ifade ediyor. Buna göre, istimlak işlemi, kamu yararını gözeten projelerin uygulama kapsamına özel mülkiyetin dahil olduğu takdirde gerçekleştirilebiliyor. "İstimlak bedeli ne kadar?" sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor.


İstimlak işlemi ile şahıslara ait olan gayrimenkuller kanunda belirtildiği şekilde karşılığı ödenerek alınıyor. İstimlak hususunu detaylı bir şekilde tanımlayacak olursak;


İstimlak, "Özel kişilere ait gayrimenkullerin devlet veya kamu tüzel kişilerinin yetkisi dahilinde kamu yararı gözetilerek kanun esaslarına göre karşılığı ödenmek kaydıyla alınması ile ortaya çıkan durumdur." Peki söz konusu istimlak bedeli ne kadar?


İstimlak bedeli ne kadar?

Sulama, turizm gibi büyük projelerde istimlak bedelinin en az 6'ta 1'i peşin olmak üzere, geri kalan kısım devletin ödediği en yüksek faizden 5 yıla yayılan bir ödeme planıyla ödenebiliyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön