26 / 04 / 2024

İstimlak edilen arsa için dava açılabilir mi?

İstimlak edilen arsa için dava açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '1999'da satılan arsa için bir avukatlık bürosu aradı. İstimlak edilen yer için dava açılabileceğini söyledi. Biz de bütün yetkiyi ve vekaletnameyi gönderdik. Şimdi avukatların hiçbir şekilde geri dönüşü olmuyor, ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı



Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun  '1999'da satılan arsa için Antalya’dan bir avukatlık bürosu aradı. İstimlak edilen yer için dava açılabileceğini söyledi. Biz de bütün yetkiyi ve vekaletnameyi gönderdik. Şimdi avukatların hiçbir şekilde geri dönüşü olmuyor, ne yapabiliriz?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...


Rahmetli babamın üstüne olan ve 1999 sonunda satılan arsa için Antalya’dan bir avukatlık bürosu aradı. İstimlak edilen yer için dava açılabileceğini söyledi. Biz de ailece bütün yetkiyi ve vekaletnameyi gönderdik. Sorun şimdi avukatların hiçbir şekilde geri dönüşü olmuyor. Bu konuda ne yapabiliriz? ● E.G.

İstimlak edilen arsa için dava açılabilir mi?

Okuyucum 1999 yılından söz ediyor yani 20 sene. 20 sene satılan arsadan söz ediyoruz. 20 sene önce satılan gayrimenkulün kamulaştırılması ile ne ilginiz olabilir önce bunun bilinmesi lazım. Satış yapıldıktan sonra kamulaştırıldı ise bunu yeni malik düşünecek. Yakın tarihlerde babalarının üzerindeyken kamulaştırıldı ise zaten babaları kamu kurumuna çağrıldı, pazarlık edildi, şayet anlaşıldı ise parası ödendi, anlaşılmadı ise değer tespiti için kamu kurumu tarafından dava açıldı. Bu sistem içinde avukatlık bir işin kaldığını sanmıyorum.

Bu durumda vekalet alan avukattan gelişmeler hakkında bilgi almanız gerekmektedir ve avukatın da bilgi vermesi görevidir. Bunun için kendisine noterden bir ihtarname göndererek bilgi istenebilir. Buna da yanıt alınmaz ise avukat vekaletten haklı olarak azledilebilir.

★ ★ ★ ★ ★

Şayet açılan davanın mahkemesi ve dosya numarası sizce biliniyor olsaydı mahkemesine başvurup dosyası hakkında bilgi alın diyecektim. Zira taraf olanlar, mahkemesine başvurup dosya içeriği hakkında bilgi alabilir. Alınacak bilgiye göre de hareket etmek mümkün olur ama başında da hatırlattığım gibi öncelikle mahkemesini ve dosya numarasını bilmek lazım.

Buna e-devletten de ulaşmak mümkün olabilir ama buna ulaşmak da birtakım işlem yapmayı gerektirmektedir ki bir bilenin yardımı ile bunu da halledebilirsiniz. Netice itibarıyla bu konuda bilgi edinmek hakkınızdır ve avukatınızın size bilgi vermesi de onun görevidir.


Geri Dön