23 / 04 / 2024

İstinyepark İzmir kapılarını 2019'da açacak!

İstinyepark İzmir kapılarını 2019'da açacak!

2 milyar liralık yatırımla İzmir Balçova'da Orjin Grup imzası ile hayata geçirilen İstinyepark İzmir kapılarını 2019'da açacak...



Orjin Grup tarafından hayata geçirilen İstinyepark  İzmir  projesi 2 milyar lira yatırım bedeline sahip. İzmie Balçova'da yer alan dev proje kapılarını 2019'da açacak. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, Orjin Grup Yönetim Kurulu Eş Başkanı Zafer Kurşun, "Projeye karar verdiğimiz tarihlerde bu arsa üzerinde otobüs durakları ile gelişigüzel, plansız ve alt yapısız olarak faaliyet gösteren İzmir’in çevre ilçelerine giden minibüs durakları ve haftada bir kurulan semt pazarı bulunuyordu" dedi.

Şehir parkı da var

İlk temelin 2017 yılının ;Temmuz ayında atıldığını ifade eden Zafer Kurşun sözlerine şu şekilde devam etti; "Projenin toplam yatırım tutarı yaklaşık 2 milyar TL’yi bulacak. Proje kapsamında sadece bir AVM ve otel değil, çevresinde yer alan 80 bin metrekare büyüklüğünde arazi şehir parkı olarak düzenlenecek. Proje alanında yer alan 3 bin 559 metrekare büyüklüğündeki akaryakıt istasyonu arsasını 2013 yılında belediye şirketinden 57 milyon TL ye satın alarak park alanına dahil ettik. Projenin hafriyat ve iksa işlerine 2016 yılının Ağustos ayında başlandı"

İstinyepark İzmir projesinin İzmir'e değer katacağını ifade edenYıldırım, "İnşaat aşamasında yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanırken, proje faaliyete geçtikten 4 bin kişiye doğrudan, yaklaşık 10 bin kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlanacak. İstinyepark İzmir’de faaliyet gösterecek işletmelerin yılda 1.5 milyar TL ciro ve 150 milyon TL tutarında Katma Değer Vergisi üretmelerini hedefliyoruz. İstinyepark İzmir projesi bölgenin en önemli ekonomik üretim merkezlerinden biri olacak" şeklinde konuştu. 
 


Geri Dön