25 / 04 / 2024

İSU su kaçaklarını önlemek için çalışıyor!

İSU su kaçaklarını önlemek için çalışıyor!

Son iki yıldır bölgeyi de etkisi altına alan kuraklık ile birlikte suyun önemi daha da ön plana çıktı. İSU Genel Müdürlüğü son 10 yıldır yaptığı yatırımlarla içmesuyu kaynaklarını artırdığı gibi kayıp kaçak oranını da yüzde 30 seviyesine geriletti.




Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, içmesuyu şebekesindeki fiziki kayıp kaçakları azaltmak için akustik yer mikrofonu cihazları ile tarama yapıyor. İl genelinde gece 24:00 den sonra yapılan taramalarda son 8 ayda toplam 283 litre/sn olmak üzere günlük 24,5 bin m3 gibi önemli oranda kayıp su tespit edildi.



GECE 24’DEN SABAHA KADAR ÇALIŞMA


Son iki yıldır bölgemizi de etkisi altına alan kuraklık ile birlikte suyun önemi daha da ön plana çıktı. İSU Genel Müdürlüğü son 10 yıldır yaptığı yatırımlarla içmesuyu kaynaklarını artırdığı gibi kayıp kaçak oranını da yüzde 30 seviyesine geriletti. İçmesuyundaki kayıp kaçak oranını dünya standartlarına indirmek için çalışmalarını sürdüren Kurum, içmesuyu şebekesindeki fiziki kaçaklar için trafik ve gürültünün az olduğu gece 24:00 den sonra yer altı tarama çalışmaları yapıyor.



GÜNLÜK 24,5 BİN M3 KAÇAK SU TESPİT EDİLDİ


İl genelindeki 12 şubede bulunan akustik yer mikrofonu cihazları ile oluşturulan ekipler sabaha kadar cadde ve sokakları bir bir gezerek akustik yer mikrofonları ile yeraltını dinliyor. Ekipler tarafından 12 ilçede son 8 ayda yapılan taramalarda toplam 1162 adet fiziki kaçak tespit edildi. Bu fiziki kaçaklar ile günlük 24,5 bin m3 suyun yeraltına gitmesi engellendi. Çeşitli nedenler ile oluşan fiziki kaçaklar tespit edilerek boya ile işaretleniyor. Bulunan kaçaklar da ekipler tarafından gündüz çalışma yapılarak arıza gideriliyor ve su kaybının önüne geçiliyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön