26 / 04 / 2024

İSU'dan Koaceli'ye 3,2 milyon TL'lik yatırım!

İSU'dan Koaceli'ye 3,2 milyon TL'lik yatırım!

Kocaeli su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSU), İzmit’e bağlı Sapakpınar ve Karaabdülbaki mahallelerini sağlıklı ve düzenli altyapıya kavuşturmak için hazırladığı projenin inşaat çalışmalarına başladı.



Kocaeli su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSU), İzmit’e bağlı Sapakpınar ve Karaabdülbaki mahallelerini sağlıklı ve düzenli altyapıya kavuşturmak için hazırladığı projenin inşaat çalışmalarına başladı. İki mahallede toplam 24 kilometre içme suyu ve kanalizasyon hattı, çeşitli büyüklükte 6 adet fosseptik ve 1 adet su deposu inşa edilecek proje 3,2 milyon TL mal olacak.


Son dönemde yerleşimin de arttığı İzmit Sapakpınar ve Karaabdülbaki Mahallelerinin içme suyu ve kanalizasyon altyapısının inşaatına, geçtiğimiz günlerde, Karaabdülbaki mahallesinde başladı. Yeşil ve doğal alanları ile dikkat çeken ve son dönemde nüfusu artan iki mahallenin altyapı problemlerini gidermek için toplam 14 km. içmesuyu hattı, 10 km. kanalizasyon hattı, 1000, 800, 500, 250 kişilik olmak üzere 6 adet fosseptik ve 1 adet su deposu inşa edilecek. 


Son teknoloji ürünü ve uzun ömürlü koruge boru kullanılarak şimdiye kadar 1 km uzunluğunda kanalizasyon hattı imal edildi. Ayrıca fosseptik ile 100 m3 kapasitesinde su deposunun betonarme çalışmaları da devam ediyor. 


Karaabdülbaki Mahallesi'nin ardından Sapakpınar mahallesinde çalışmalara kısa bir süre içinde başlanılacak. İki mahalleyi düzenli altyapı kavuşturarak, yaşayanların yaşam kalitesini artıracak projenin inşaat çalışmaları bir yıl sürecek.


Özgür Kocaeli




Geri Dön