29 / 03 / 2024

İsviçre sokakları Türk çözümüyle akıllanacak!

İsviçre sokakları Türk çözümüyle akıllanacak!

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen "dünyanın ilk ve tek modüler yapıdaki akıllı şehir mobilyası" Ekin Spotter için ilk sipariş İsviçre'den alındı.



Trafik ve şehir yönetiminde dünyadaki gelişmeler, talepler ve beklentiler doğrultusunda Türk mühendisleri tarafından geliştirilen "dünyanın ilk ve tek tamamen modüler akıllı şehir mobilyası" Ekin Spotter için ilk sipariş İsviçre'den alındı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, güvenli şehir teknolojileri konusundaki çözümleriyle "ihracat şampiyonluklarına" uzanan başarılar yakalayan Ekin Teknoloji, İsviçre sokaklarında göreve hazırlanıyor.

Şirketin geçen yılın temmuz ayında tanıtımını yaptığı akıllı şehir yönetimine geçiş niteliğindeki ürün geliştirilmeye devam ediyor. İlk siparişler için hazırlanan Ekin Spotter, aynı zamanda çeşitli Avrupa ve Orta Doğu ülkeleri için de deneme yapılıyor. 

Modüler yapısıyla bir şehrin ölçümlenebilir her verisini tek çatı altında toplayan Ekin Spotter, ince ve estetik tasarımıyla şehirlerin dokusuna uyum sağlayacak bir akıllı şehir mobilyası olacak. Ekin Spotter, caddelerden ara sokaklara, metrodan alışveriş merkezlerine, havalimanlarından kamu binalarına, stadyumlardan sınır kapıları gibi birçok noktada kullanılacak.

Ekin Teknolojinin geliştirdiği yüz tanıma modülünü de içeren ürün, bulunduğu ortamda şüpheli bir kişi yüz taramasına takıldığında, otomatik olarak güvenlik güçlerini harekete geçiriyor. Böylece şüpheli veya zanlılar, yüz tanıma sistemiyle daha çabuk tespit edilebiliyor.Kayıt altına aldığı kişinin hangi yaş aralığında olduğunu tahmin edebilen yüz tanıma sistemi, kullanıldığı ülkelerde önemli başarılara imza attı.  

Ekin Spotter'ın şehir sakinlerine daha kaliteli bir yaşam sunması için geliştirilen çevresel analiz fonksiyonlarıyla şehir yönetimleri, çevresel sorunların çözümü için ihtiyaç duydukları verilere kolay bir şekilde ulaşabilecek.


Geri Dön