25 / 04 / 2024

İşyeri tadilat kredisi nedir?

İşyeri tadilat kredisi nedir?

İşyerinde yapılacak tadilat işleri için bankalar "İşyeri tadilat kredisi" adı altında kredi veriyor. Peki, işyeri tadilat kredisi nedir? Bazı bankaların sunduğu bu kredide koşullar nelerdir?



İşyeri tadilat kredisi nedir?

İşyerinde yapılacak tadilat işleri için bankalar "İşyeri tadilat kredisi" adı altında kredi veriyor. Bazı bankaların sunduğu bu kredide koşullar da bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.


Ortlama olarak aylık faiz oranı yüzde 0,75’ten başlayan, azami 6 ay ödemesiz döneme sahip kredinin vadesi 36 aya kadar uzuyor.


İşyeri tadilat kredisi örneği..

İşyeri tadilat kredisi veren bankalar arasında Halkbank da yer alıyor. Bu kredi, KOBİ ve esnafa özel avantajlı faiz oranları sunuyor.


"KOBİ’ler ve serbest meslek mensuplarına 5 bin TL ve üzeri tadilat ve dekorasyon harcamaları için kullandırılan İşyerimi Yeniliyorum Kredisi’nin aylık faiz oranı 3 ay ödemesiz dönemli 12 ay vadede yüzde 0,75; 6 ay ödemesiz dönemli 13 – 24 ay arası vadede yüzde 0,80; 6 ay ödemesiz dönemli 25 – 36 ay arası vadede yüzde 0,85 olarak belirlendi.


Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) ortağı işletmeler ise krediyi azami 36 ay vade ve kooperatif kredilerine uygulanan yüzde 6,5 faiz oranıyla kullanabiliyorlar. ESKKK ortakları için kredi üst limiti kooperatifin şahıs üst limitine göre belirlenirken ESKKK ortağı olmayan işletmeler krediden 50 bin TL’ye kadar yararlanıyorlar. Azami 6 ay ödemesiz döneme sahip kredinin geri ödemeleri aylık ya da 3 aylık eşit taksitlerle yapılabiliyor."


* Yukarıda yer alan kredi koşulları değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle güncek koşullar için kredi kullanılacak banka ile iletişime geçilmesi gerekiyor. 



Belediye işyeri tadilat izni dilekçesi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön