23 / 04 / 2024

İtalya Biccari kasabasındaki 100 ev 1 euroya satışa çıktı!

İtalya Biccari kasabasındaki 100 ev 1 euroya satışa çıktı!

İtalyan'ın Biccari kasabasında bulunan 100 adet ev 1 eurodan başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Mülklerin fotoğrafları ve haritaları yakında belediye binasının web sitesinde çevrimiçi olarak yayınlanacak.



İtalya'daki kasabalarda yer alan evler dönem dönem 1 eurodan başlayan fiyatlarla satılıyor. Yine İtalya'da yer alan bu kez Puglia'nın güneydoğu bölgesi içinde bulunan Biccari 1 euro fiyatla harap olan evleri satışa çıkarıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; İtalya'da euro ya da biraz üzerinde satışa sunulan evleri almak isterseniz, ikinci düşünceniz onları yenilemekse Biccari kasabasındaki evler satışa çıktı.

Diğer kasabalarda uygulananın aksine bu bölgede kullanıma hazır evler de bulunuyor. Bu evler anahtar teslim kabul ediliyor ve fiyatları 7 bin 500 eurodan başlangıç gösteriyor.

Belediye Başkanı Gianfilippo Mignogna CNN Travel'a yaptığı açıklamada 1950'li yıllardan bu yana düşen nüfustan bahsederek "Neredeyse 2.000 kişiyiz. Nüfusun azalması açık bir yara. Yerliler gitmeye devam ediyor ve çoğu yaz aylarında ziyarete gelirken, artık bunu da yapmıyorlar. Yaşanabilir birçok ev boş ve unutulmaya yüz tutuyor" diye konuştu.

İtalya Biccari kasabasındaki 100 ev 1 euroya satışa çıktı!

100 FAZLA BOŞ BİNA VAR

Mülklerin fotoğrafları ve haritaları yakında belediye binasının web sitesinde çevrimiçi olarak yayınlanacak. Ancak ilgilenen kişiler Mignogna ([email protected]) ile iletişime geçebilirler. Bölgede 100'den fazla boş bina mevcut. Mignogna bölgeyle ilgili şu ifadeleri kullandı: ''Bir gün eski merkezde dolaşıyordum. Kiralık ve satılık tabelalarıyla karşılaştım. Artık ilgilenmeyen sahiplerinin onları satmak istediğini gördüm.''

KONUT ALANA ŞARTLAR VAR

1 euroluk konut alanlar 3 yıl içerisinde iade edilecek muhtemelen evi düzenleme işleri tamamlanmasının ardından iade edilecek 3 bin euro tutarında para ödüyor.

1 euroluk evlerin hepsi kuleyi dönen antik bölgede bulunuyor. Anahtar teslimi evler 50-70 metrekare iki kata yayılıyor.

EN YÜKSEK ZİRVE

Biccari, Puglia, Molise ve Campania arasında bulunuyor. El değmeyen Daunia Dağları, kalın ormanlar, sürü otlatma alanları, zeytinlikler ve bir göl ile çevrili konumda olan Biccari bölgenin en yüksek zirvesi olan Monte Cornacchia'nın eteklerinde bulunuyor.

En tepeden Adriyatik kıyısı, Gargano Burnu ve Tremiti Adaları'na uzanan bir manzarası var. Bölge, tarih öncesi yerleşimlerin ve eski çiftliklerin kalıntıları mevcut.

Sicilya'da evler 1 Euro'dan satışa çıkarıldı!


Geri Dön