29 / 03 / 2024

Sicilya'da evler 1 Euro'dan satışa çıkarıldı!

Sicilya'da evler 1 Euro'dan satışa çıkarıldı!

İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki Troina kente yeni sakinler çekmek için evler 1 Euro'dan satışa çıkarıldı.



İtalya Troina Belediye Başkanı Sebastiano Fabio Venezia, terk edilen bakımsız evlerin satılması için özel çok dilli çalışma grubu ve HouseTroina online emlak ajansıyla anlaştı. Sputniknews'te yer alan habere göre; Belediye, Ocak sonunda 30 evi 1 euro fiyattan satışa sunacak. Daha sonra, belediyenin mülkiyetine geçmesi beklenen 100 evin daha satışa sunulması planlanıyor.

Söz konusu evleri satın almak için bir takım şartlar da talep ediliyor. Troina’da evi satın alan kişi ayrıca 5 bin Avro depozito ödemeli ve evi tamir etmeli. Tamir için, evi satın aldığı günden itibaren 3 yıl süre veriliyor. Bu süre içinde evi tamir edenler depozitoyu geri alabilecek.

Ayrıca Belediye, ev yenileme maliyetinin bir kısmını – en fazla 15 bin Avro – karşılamaya, ayrıca enerji verimliliği çalışmaları için 10 bin Avro sağlamayı kabul ediyor. 

Sicilya da evler 1 Euro dan satışa çıkarıldı!

Troina’da ev satın alanlara, ücretsiz kreş ve okul öğrencileri için ücretsiz servis gibi bazı avantajlar da sağlanacak. Ayrıca yeni ev sahipleri, ilk 3 sene emlak ve hizmet vergilerinden muaf olacak.

Sicilya Adası’ndaki Nebrodi ulusal parkında bin 100 metre yükseklikte yer alan Troina şehri, muhteşem panoraması nedeniyle “Sicilya’nın Balkonu” olarak biliniyor. Göl ve berrak akarsuların bulunduğu, binicilik ve uzun yürüyüşler için ideal olan 4 bin hektarlık ormanla çevrili olan şehrin merkezinden Etna Dağı’na heyecan muazzam manzara açılıyor. 

Nüfusu 9 bin kişi olan Troina’dan Sicilya’nın büyük şehirlerine 1-1.5 saatte gidilebiliyor. Katanya’ya olan mesafe 54, Palermo’ya 114 kilometre.

Günümüzde birçok ülkede bu sembolik fiyatlara ev satın alınabiliyor. Bu tür kampanyalar dönem dönem Yunanistan, Fransa, İngiltere, İspanya, Hırvatistan, Avusturya ve Norveç’te düzenleniyor. Ama yine de bu alanda İtalya lider durumda. Bu ülkede örneğin Bivona, Bisaccia, Mussomeli, Molise ve Abruzzo’da 1 Euro'dan ev sahibi olmak oldukça mümkün. 

İtalya'da çılgın proje: Evler 1 Euro'dan satışa çıkarıldı!


Geri Dön