19 / 03 / 2024

İtalya'da 1 Euro'ya satılık konut!

İtalya'da 1 Euro'ya satılık konut!

İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki Bivona kasabasında göçlerin durdurulması için evler 1 Euro'dan satışa çıkarıldı.



Yok olma tehlikesi altında olan birçok İtalyan kasabasında aylar öncesinde yeni bir uygulaması hayata geçti. Hürriyet'te yer alan habere göre; kampanya ile İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki Bivona kasabasında bulunan evler göçü engellemek için 1 Euro'dan satışa çıkarıldı. 

Sicilya adasındaki yaklaşık 3 bin 800 nüfusa sahip Bivona kasabasında evler 1 eurodan satışa çıkarıldı. Bivona’da iş imkanlarının fazla olmaması gibi sebeplerle gençlerin büyük şehirlere göç etme eğilimi gösterdiği ve kasaba nüfusunun son 40 yılda yarıya indiği ifade ediliyor.

İtalya da 1 Euro ya satılık konut!

Fakat 1 euroya satılan bu evleri satın alabilmek için 2 bin 500 euro depozito ödemek  gerekiyor Bununla beraber evleri satın alanlardan 3 ay içinde tadilat projelerini sunmaları ve bu tadilat işlemlerini 3 yıl içinde bitirmesi talep ediliyor. Aksi durumda depozitoları haklarını kaybediyorlar. Bivona belediyesi, nüfus sayısını yükseltmek için taşınmak isteyen kişilere pek çok kolaylık sağladı. 

İtalya'da Molise bölgesi başkanı da bölgenin hareketlenmesi için farklı bir yol tercih etti. İtalya Molise bölgesinde nüfusun az olması nedeniyle taşınacaklara toplam 25 bin euro ödeyecek. İtalya'nın güneyindeki az nüfuslu bölge, bölge ve civarında yaşayacak vatandaşlara 3 yıl boyunca 700 euro vermeyi teklif etti.

İtalya da 1 Euro ya satılık konut!

Taşınanlara 2 bin euro ödenecek 

2017 senesinde de İtalya'nın güneyindeki Puglia bölgesinde bulunan Candela kasabasına taşınanlara para ödemesi yapılıyordu.  Candela'ya yerleşecek bekarlara 800 euro, çiftlere 1200 euro, 3 kişilik ailelere 1500-1800, 4-5 kişilik ailelere de 2000 euro yardım yapılıyordu. 

Her durumda da işlemleri internet üzerinden tamamlandıktan sonra tek yapılması gereken İtalya'ya gidip anlaşma için imza atmak. 


Buraya taşınana 44 bin Euro verilecek!


Geri Dön