19 / 03 / 2024

Buraya taşınana 44 bin Euro verilecek!

Buraya taşınana 44 bin Euro verilecek!

Gençleri çekmeyi hedefleyen İtalyan Santo Stefano di Sessanio köyü o bölgeye taşınanlara 44 bin Euro ödeyecek...



Gençleri çekmeyi hedefleyen İtalyan Santo Stefano di Sessanio köyü o bölgeye taşınanlara 44 bin Euro ödeyecek.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Pennines'in en yüksek bölgesinde bulunan Gran Sasso e Monti della Laga Milli Parkı'ndaki bu ortaçağ tepe kasabası, Campo Imperatore'nin yüksek ovasının yanında bulunuyor. 

115 kişinin yaşadığı köyde sadece 13 kişi 20 yaş altında. Yeni genç sakinlerini arayan  İtalyan Santo Stefano di Sessanio köyü, bölgeye taşınana 44 bin Euro ödeyecek.

Konuyla ilgili olarak yapılan duyuruya göre, “bölgenin sürdürülebilir ve kalıcı bir kalkınmasını” sağlamak için bir şeyler yapmanın “gerekli” olduğu belirtiliyor. 

Buraya taşınana 44 bin Euro verilecek!

Başlatılan bu girişimle 3 sene için senede en fazla 8 bin Euro hibe verilecek ve aylık ödemeler gerçekleştirilecek. Bölgeye yerleşenlere iş kurmaları için de 20 bin Euro verilecek.

Duyuru kapsamında program için başvuru yapanların yaşlarının 18 ila 40 arasında olması belirtildi. Ayrıca başvuru yapanların, uzun süreli Avrupa Birliği oturum vizesi ya da Avrupa Birliği vatandaşı da olması da şartlar arasında mevcut.

Programa başvuru yapanların konutlarını en az beş seneliğine Santo Stefano’ya devretmesi ve köyde bir işyeri açması gerekiyor.

İtalya'da 1 Euro'ya satılık konut!


Geri Dön