18 / 04 / 2024

İtalya'da 1 Euro'dan satılan evlerin şaşırtan gerçeği!

İtalya'da 1 Euro'dan satılan evlerin şaşırtan gerçeği!

İtalya'da 1 yıldan fazla süredir az nüfuslu terk edilmiş bölgelerde yer alan evleri 1 Euro'dan satışa çıkardı.2019'da Sicilya'da bu evlerden birini satın alan vatandaş ev yüzünden zor zamanlar yaşadı.  



Son yıllarda, İtalyan kasabaları boş evleri sadece 1 Euro'ya satarak nüfusu artırmaya yönelik politikalar hayata geçiriyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; Kaliforniyalı vatandaş çok iyi bir anlaşma olduğunu düşündü satışa çıkan evlerden üçünü satın aldı. İşletme sahibi Rubia Daniels, 2019 baharında Mussomeli, Sicilya'da uygun fiyatlı bir ev satın alan ilk kişilerden biriydi ve çocukları için iki tane daha aldı. 

Daniels sonrasında birçoğu kendi Sicilya evlerini satın alan bir grup arkadaş ve aileyle geri döndü ve şimdi Palermo'nun iki saat güneydoğusundaki kasabada emekli olmayı hayal ediyor. Evleri almadan önce Sicilya'ya hiç gitmemiş ancak İtalyanca konuşan Daniels, Mussomeli hakkında bir makale okuduktan sonra 1 € 'luk evleri satın almaya karar verdi. Daniels yaptığı anlaşma için heyecanlansa da  görmezden gelen kişileri ucuz evler konusunda'uyarıyor. Daniels, kasaba ve satılık evler hakkında oldukça araştırma yaparak e-mail gönderiminde bulundu. Daniels kendine vakit ayırdı ve sonunda bir yerine üç ev satın aldı. Ayrıca kızı Selena'nın kendi evini satın almasına yardım etti. Şimdi evrak işlerini bitiriyor.

İtalya da 1 Euro dan satılan evlerin şaşırtan gerçeği!

DailyMailcom'a konuşanDaniels 'Hepsi çok heyecanlıydı ve gelecekteki evler için farklı hayalleri ve istekleri var' dedi. Daniels "Genel olarak, yerel halk çok olumlu ve misafirperver davrandılar. İnsanların gelip hayallerinin peşinden gitmesini gerçekten kolaylaştırıyorlar. Mussomeli, dünyanın her yerinden insanlarla çok kültürlü bir yer haline geliyor" dedi. Daniels, başkalarının gelmeden önce araştırma yapması gerektiğini söyledi. Mussomeli'de, alıcılar evleri üç yıl içinde yenilemeli veya bildirilen 5.000 euro depozito ödemesi yapması gerekiyor.

Yenileme fiyatları metrekare başına 100 euro ile 700 euro arasında değişiyor ve evlerin büyüklüğü 11 ile 190 metrekare arasında. Daniels, şimdiye kadar, ilk ev için işçilik ve malzeme için 12.000 dolar harcama yaptı ve bu harcamalar kendisine 20 bin Euro'ya mal oldu. İtalya'daki birçok kasaba, son birkaç yılda alıcılara neredeyse ücretsiz evler sunmak için manşetlere çıktı. Bizans mağaralarına ve bir ortaçağ kalesine ev sahipliği yapan Mussomeli, bunu ilk yapanlardan biri oldu. Mussomeli Belediyesi, bu kadar çok evin boş kaldığını, çünkü içinde yaşayanların hayatını kaybettiğini ve çocuklarının ve torunlarının başka şehirlere göç ettiğini söyledi. 
Mussomeli'de bir ev satın alan herhangi birinin onu üç yıl içinde yenilemesi gerekiyor, yoksa 5 bin Euro olduğu bildirilen depozitolarını geri alamıyorlar. Öyle ki yenileme maliyeti 133 bin Euro'ya kadar çıkabiliyor.

İtalya da 1 Euro dan satılan evlerin şaşırtan gerçeği!

Mussomeli'de, alıcıların evlerinin iç mekanlarına da istedikleri her şeyi izin veriliyor, ancak dış cephelerde herhangi bir işlem yapılamaz. Daniels, DailyMailcom'a 'evin mimarisini ve tarihini sevdiğini' söyledi. Daniels tadilat konusunda endişelenmedi ve bunları başlatmak için 2019 yazında geri döndü.Daniels, "Orada işleri çok kolaylaştıran birçok inşaat şirketi var ve şehir departmanında çalışan kişi yardımcı oluyor. Planlar getirirsen, sana en iyi rehberliği verir" dedi.

Ayrıca, tadilat için malzeme almaya ilk gittiğinde, mağazadaki adamın çok fazla harcama yapmaması için ölçümler yaptığını söyledi. Ne yazık ki, pandemi planlamasını biraz etkilese de  kasabanın yenileme için son teslim tarihini uzatacağını tahmin ediyor. Aralık 2019'da üçüncü bir seyahat için geri döndü, bu kez ailesini ve arkadaşlarını kendi ev alışverişlerini yapmaları için getirdi. Sonuç olarak, 20 kişinin orada mülk satın almasına yardım ettiği ön görülüyor. 

 İtalya da 1 Euro dan satılan evlerin şaşırtan gerçeği!

Seyahat kısıtlamaları gevşediği süre boyunca bu Haziran ayında başka bir grupla ev satın almayı planlıyor. İtalya'da kendi 1 € 'larını satın almak isteyenler için pek çok tavsiyeye sahip. Bivona ve Castropignano gibi diğer şehirler de 1 € 'luk reklam yapıyorlar, ancak hepsinin ödeme için farklı yapıları ve tadilatların ne zaman yapılması gerektiğini yöneten kurallara sahip.

Sicilya'da evler 1 Euro'dan satışa çıkarıldı!


 


Geri Dön