24 / 04 / 2024

İttifak Holding'e JCR Eurasia Rating'ten yatırım yapılabilir notu!

İttifak Holding'e JCR Eurasia Rating'ten yatırım yapılabilir notu!

JCR Eurasia Rating, İttifak Holding A.Ş. ve planlanan tahvil ihracını derecelendirerek, yatırım yapılabilir kategori içerisinde değerlendirdi. JCR Eurasia Rating firmaya yatırım yapılabilir notu verdi.



JCR Eurasia Rating, İttifak Holding A.Ş. ve planlanan tahvil ihracını derecelendirerek, yatırım yapılabilir kategori içerisinde değerlendirdi. Açıklamada; İttifak Holding’in farklı sektörlerdeki faaliyeti ve iş hacminin gelişim düzeyi, muhtelif iş kollarında elde edilen sektör tecrübesi, mevcut ve yapılandırılması öngörülen finansman yapısı dikkate alınarak, yükümlülük ve taahhütlerini kendi imkanlarıyla yerine getirme gücüne dikkat çekildi.


İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Tahir Atila, “Bu not ile şirketimiz, saygın uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından olan JCR Eurasia Rating tarafından yatırım yapılabilir seviye ile derecelendirilmiş oldu. Bu gelişmenin, şirketimize daha fazla yatırımcının ilgi göstermesine katkıda bulunacağını düşünüyoruz” dedi.


2014 yılı içerisinde grup genelinde verimlilik ekseninde gerçekleştirilen operasyonların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ifade eden Atila, “Makine şirketimiz İmaş’ın üretim kapasitesini yaklaşık 2,5 kat artıracak yeni fabrika yatırımının, inşaat sektörüne ilişkin planladığımız yüksek katma değerli projelerimizin kâr kabiliyetimizi artıracağını öngörüyoruz. 2015 yılında yapmayı planladığımız tahvil ihracının da grubun likidite pozisyonunu geliştirmesini hedefliyoruz. 2015 yılını İttifak için bir sıçrama yılı olarak görüyoruz” diye konuştu.


Pusula Konya


Geri Dön