26 / 04 / 2024

İTÜ Doğa Koleji'ni almaktan vaz mı geçti?

İTÜ Doğa Koleji'ni almaktan vaz mı geçti?

Doğa Koleji'ni satın almak amacıyla kendi bünyesinde üçüncü bir vakıf kuran İTÜ’nün, sorunun çözümü için gerekli olan krediyi yüksek bulması sebebiyle teklifi reddettiği ileri sürüldü…



Ülke genelinde yaklaşık 45 bin öğrencinin eğitim gördüğü Doğa Koleji’nde sorun çözülemiyor. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), öğretmenlerin maaşlarını alamadığı, iş bırakma eylemlerinin düzenlendiği ve öğrencilerin eğitim hayatının kesintiye uğradığı Doğa Koleji’ni satın almaktan vazgeçti.  

Sözcü yazarı Serpil Yılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) Doğa Koleji'ni satın almaktan vazgeçtiği iddiasını ileri sürerek: "Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda bu sorunu çözmek için 400 milyon dolar gerektiği ve bu kredinin geri dönmesinin olanaksızlığı dolayısıyla İTÜ'nün teklifi reddettiği ileri sürülüyor." dedi.

Yılmaz, 'İTÜ, Doğa Koleji'ni almaktan vazgeçti' başlığıyla yayımlanan yazısında öğretmenlerin iş bırakma eylemi yaptığı Doğa Koleji'nden bahsetti.

Serpil Yılmaz "İTÜ bünyesinde çözülmeye çalışılan Doğa Koleji sorunu arap saçına döndü" dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

"Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda bu sorunu çözmek için 400 milyon dolar gerektiği ve bu kredinin geri dönmesinin olanaksızlığı dolayısıyla İTÜ'nün teklifi reddettiği ileri sürülüyor. Doğa Koleji'ni satın almak üzere kurulan İTÜ Vakfı'nın bu sorunu çözmek için yeterli olmadığı görüşü ağır bastı."

Doğa Koleji’nde sorulara cevap alınamıyor! 

Doğa Koleji'nde son durum: Veliler tepki gösterdi!


Geri Dön