25 / 04 / 2024

İTÜ-İstinye Füniküler Hattı'nın inşaatı başlıyor!

İTÜ-İstinye Füniküler Hattı'nın inşaatı başlıyor!

Ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İTÜ-İstinye Füniküler Hattı projesi için start verdi. 



Ulaşım yatırımlarını son sürat sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İTÜ-İstinye Füniküler Hattı projesi için start verdi.

ÇED gerekli değildir raporunun verildiği proje İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Mirgün ve İstinye Mahallelerini kapsayacak.

İTÜ-İstinye Füniküler Hattı nın inşaatı başlıyor!

İstanbulluların merakla beklediği İTÜ-İstinye Füniküler Hattı883 milyon 424 bin 535 TL'ye mal olacak. Proje 2,65 kilometre uzunluğa sahip.

İBB Raylı Sistem Daire Başkanlığı, Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek İTÜ-İstinye Füniküler Hattı'nda 3 istasyon bulunuyor.

İTÜ-İstinye Füniküler Hattı nın inşaatı başlıyor!

Merakla beklenen İTÜ-İstinye Füniküler Hattı Yenikapı-Seyrantepe Hacıosman Metro Hattı İTÜ-Ayazağa İstasyonundan başlayacak,  Katar Caddesi istikametinde yer altından geçecek ve İstinye Arabalı Vapur İskelesi yanındaki İstinye İstasyonu ile sona erecek.

İstanbul'un en yeni ulaşım yatırımı olan projede tünel hattı yer altında hayata geçirilecek. İlk istasyon olan İTÜ İstasyonu aç-kapa kazısı yapılarak inşa edilecek fakat diğer iki istasyon tünel tipi şeklinde inşa edilecek.
 

İstanbul metro ağlarıyla örülüyor!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön