25 / 04 / 2024

İZBAN Torbalı seferleri 6 Şubat'ta başlıyor!

İZBAN Torbalı seferleri 6 Şubat'ta başlıyor!

Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN Torbalı seferlerinin 6 Şubat tarihinde başlayacağının müjdesini verdi.




İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 57. toplantısı, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşti. Kurulun 2016 yılı toplantı yöneticiliğine seçilen Betül Elmasoğlu, ülkede ve kentte yaşanan son olayları ve gelişmeleri değerlendirdi.  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise konuşmasında ağırlıklı olarak turizm sektöründeki kan kaybına yer verdi. 


Türkiye'nin turizm açısından zor günler geçirdiğini hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir'e gelen yabancı ziyaretçi sayısının daha fazla azalmaması için kentteki kanaat önderlerinin harekete geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Geçtiğimiz hafta bu konuyla ilgili meslek odalarımızla bir araya geldik. Bir takım ziyaretler planlıyoruz. Daha da önemlisi, İzmir'in tanıtımını yapacağız ve ‘güvenli İzmir’ İzmir imajını güçlendireceğiz. Bu iş için hep beraber seferber olmamız gerekiyor. Eğer bu sıkıntıları kısa zamanda atlatamazsak, 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da çember daralmaya devam edecek. Bu kötüye gidişi gayretlerimizle, çabalarımızla, azmimizle iyiye çevirmek zorundayız” dedi. Kurul üyeleri, Başkan Kocaoğlu’nun bu çağrısına önerileriyle destek verdi. 


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 6 Şubat Cumartesi günü 30 kilometrelik İZBAN Torbalı hattının hizmete alınacağını da müjdeleyerek Kurul üyelerini bu törene davet etti. 


“İzmir hub olsun” komitesi

İEKKK toplantısında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ertuğrul Tugay da “Yarımada Projesi” ile ilgili bir sunum yaptı. Toplantıda ayrıca, İzmir'i Türkiye'nin ikinci havayolu aktarım merkezi (hub) yapabilmek amacıyla yeni bir komitenin kurulması kararı alındı. İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu'nun başkanlığını yapacağı komitede NERSAN A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Oğuz Özkardeş, ESBAŞ CEO'su Dr. Faruk Güler, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, ÖZDİLEK Grup Koordinatörü Kaşif Özkan, Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Turist Rehberleri Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Nebil Altınel, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, BASİFED Danışma Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer, ENDA Enerji Holding A.Ş Murahhas Azası Uğur Yüce, ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, DEÜ Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alp Timur, İZSİAD Genel Sekreteri Cengiz Yavaş ve DTO Meclis Başkanı Geza Dologh yer alıyor. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Hoşgörü ve sinerji projesi olarak İzmir halkına 30 Ağustos 2010'da "merhaba" diyen, ülkemizin en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN'ın, Torbalı yönündeki 6 istasyonu daha açılıyor. İZBAN'ı 80 kilometreden 112 kilometreye, istasyon sayısını 32'den 38'e çıkaracak Torbalı hattı, 6 Şubat 2016 Cumartesi günü düzenlenecek törenle hizmete girecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katılacağı açılış, Torbalı İstasyonu'nda saat 11:00'de gerçekleştirilecek. Torbalı yönündeki istasyonların devreye girmesiyle birlikte İzmir'in iki sanayi bölgesi Torbalı ile Aliağa birbirine bağlanacak, İZBAN hattının uzunluğu 112 kilometreye ulaşırken, günlük taşınan yolcu sayısının ise 300 binin üzerine çıkması öngörülüyor. 


Sabah



Bu haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



İzmir’de Aliağa-Cumaovası arasındaki İZBAN hattı, 32 kilometre daha uzatılarak Cumaovası’ndan Torbalı’ya bağlanıyor. Hattın açılışı 6 Şubat cumartesi günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılacağı törenle hizmete girecek

İzmir'de toplu ulaşımın ana kollarından biri olan Aliağa-Cumaovası arasındaki 80 kilometrelik İZBAN hattını 32 kilometre daha uzatacak Cumaovası- Torbalı hattı, 6 Şubat Cumartesi günü düzenlenen törenle resmen açılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, temelini Aralık 2012'de attığı hattın açılışını da gerçekleştirecek. 


Devlet Demiryolları (TCDD) ve Büyükşehir Belediyesi'nin eşit ortaklığıyla kurulan İZBAN, 30 Ağustos 2010'da hizmete girmesinin ardından önümüzdeki Cumartesi günü büyük bir atılım yapacak. Hattın Cumaovası'ndan inşa edilen 6 istasyona sahip Torbalı bölümü Cumartesi günü 11.00'de Bakan Binali Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından hizmete açılacak. Torbalı İstasyonu'ndaki açılışın ardından İZBAN'ın uzunluğu 80 kilometreden 112 kilometreye, istasyon sayısı da 32'den 38'e yükselecek. 


Torbalı yönündeki istasyonların devreye girmesiyle birlikte İzmir'in iki sanayi bölgesi Torbalı ile Aliağa birbirine bağlanacak. Hattın açılmasıyla birlikte İZBAN'da taşınan günlük yolcu sayısının ise 300 binin üzerine çıkması öngörülüyor. 


Sırada Selçuk var 


Torbalı hattının işletmeye açılmasının ardından, yapımı devam eden Selçuk hattı da İzmirlilere 'merhaba' diyecek. Böylelikle hat uzunluğu 145 kilometreye çıkarken, İzmir Türkiye'nin en uzun toplu ulaşım raylı sistemine sahip olacak. Selçuk'tan sonraki hedef ise Bergama olacak. Bergama hattı, İZBAN'ı 185 kilometreye ulaştıracak. Bu dönem içinde yapılacak planlamalar sayesinde ise İZBAN'ın günlük yolcu sayısı 550 binin üzerine çıkacak. 


Aralık'ta temel atıldı 


İZBAN'ın Torbalı hattının temeli, 7 Ekim 2012 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle atıldı. Geçen süre içerisinde TCDD, hattın altyapısı, sinyalizasyon ve elektrifikasyon işlerini üstlenirken, Büyükşehir Belediyesi de daha önce olduğu gibi hat üzerindeki istasyonları ve telekomünikasyon sistemlerini, karayolu ve yaya alt-üstgeçitlerini inşa etti.


"Selçuk hattı 2016 sonunda"


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde İzmir için hazırladıkları 35 proje ile ilgili yaptığı detaylı açıklamada İZBAN'ın Torbalı'ya kadar uzaması projesini de değerlendirmişti. İZBAN'ın devreye alınmasıyla İzmirlinin ulaşım konusunda biraz rahatladığına dikkat çeken Yıldırım, "Torbalı projesiyle Cumaovası- Tepeköy arasındaki günlük işletilebilen tren sayısı 44'ten 190 trene çıkarılacak. Ayrıca Tepeköy-Selçuk arasında da 26 kilometrelik kesime ikinci hat yapımını da başlattık. 2016 yılı sonunda açmayı planlıyoruz. Aliağa-Çandarlı Limanı Demiryolu Bağlantısı ve Nemrut Körfez Liman Bağlantısı Demiryolu projelerinin de hazırlıkları devam ediyor" demişti.


İZBAN NASIL BÜYÜDÜ?

30 Ağustos 2010: Yolculu ön işletme başladı.


13 Şubat 2011: ESHOT ile entegrasyon sağlandı.


6 Mart 2011: Resmi açılış töreni yapıldı.


7 Aralık 2012: Torbalı hattı temel atma töreni gerçekleştirildi.


8 Mart 2012: 50 milyonuncu yolcuya ulaşıldı.


17 Mart 2012: 40 yeni tren setinin alım sözleşmesi yapıldı.


28 Mayıs 2013: İZBAN UTIP tarafından 'En İyi İşbirliği' ödülü aldı.


4 Ağustos 2013: Hilal Transfer İstasyonu açıldı.


19 Haziran 2014: 200 milyonuncu yolcuya ulaşıldı.


30 Ağustos 2014: İlk Körfez Yunusu treni işletmeye alındı.


31 Aralık 2015: 40'ıncı Körfez Yunusu işletmeye alındı.


Yeni Asır



Bu haber Yeni Gün Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


İZBAN’ı 112 kilometreye ulaştırıp, iki sanayi bölgesi Torbalı ile Aliağa’yı birbirine bağlayacak Torbalı hattındaki 6 istasyon, 6 Şubat Cumartesi günü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılacağı törenle hizmete girecek.


Hoşgörü ve sinerji projesi olarak İzmir halkına 30 Ağustos 2010’da “merhaba” diyen, ülkemizin en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN’ın, Torbalı yönündeki 6 istasyonu daha açılıyor. İZBAN’ı  80 kilometreden 112 kilometreye, istasyon sayısını 32’den 38’e çıkaracak Torbalı hattı, 6 Şubat 2016 Cumartesi günü düzenlenecek törenle hizmete girecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılacağı açılış, Torbalı İstasyonu’nda saat 11:00’de gerçekleştirilecek.


İKİ SANAYİ BÖLGESİ BİRBİRİNE BAĞLANIYOR


Torbalı yönündeki istasyonların devreye girmesiyle birlikte İzmir’in iki sanayi bölgesi Torbalı ile Aliağa birbirine bağlanacak, İZBAN hattının uzunluğu 112 kilometreye ulaşırken, günlük taşınan yolcu sayısının ise 300 binin üzerine çıkması öngörülüyor. Torbalı hattının işletmeye açılması ardından, yapımı devam eden Selçuk hattı da İzmirlilere “merhaba” diyecek. Böylelikle hat uzunluğu 145 kilometreye çıkarken, İzmir ülkemizin en uzun toplu ulaşım raylı sistemine sahip olacak. Selçuk’tan sonraki hedef ise Bergama olacak.  Bergama hattı, İZBAN’ı 185 kilometreye ulaştıracak. Bu dönem içerisinde yapılacak planlamalar sayesinde ise İZBAN’ın günlük yolcu sayısı 550 binin üzerine çıkacak.


TEMELİ, 7 EKİM 2012’DE ATILDI


İZBAN’ın Torbalı hattının temeli, 7 Ekim 2012 tarihinde Bakan Yıldırım ve Başkan Kocaoğlu’nun da katıldığı törenle atıldı. Geçen süre içerisinde TCDD, hattın alt yapısı, sinyalizasyon ve elektrifikasyonu işlerini üstlenirken, Büyükşehir Belediyesi de  daha önce olduğu gibi hat üzerindeki istasyonları ve telekomünikasyon sistemlerini, karayolu ve yaya alt-üst geçitlerini inşa etti.  


İZBAN’IN KRONOLOJİSİ


30 Ağustos 2010: Yolculu ön işletme


13 Şubat 2011: ESHOT ile entegrasyon


6 Mart 2011: Resmi açılış töreni


7 Ekim 2011: Torbalı hattı temel atma


8 Mart 2012: 50 milyoncu yolcu


17 Mart 2012: 40 yeni setin sözleşme töreni


28 Mayıs 2013: UTIP tarafından “En İyi İş Birliği” ödülü


4 Ağustos 2013: Hilal Transfer İstasyonu’nun açılması


19 Haziran 2014: 200 milyonuncu yolcu


30 Ağustos 2014: İlk körfez Yunusu treninin işletmeye alınması


31 Aralık 2015: 40. Körfez Yunusu’nun işletmeye alınması


Yeni Gün Gazetesi


Haber Hürses'te şöyle yer aldı;

Hoşgörü ve sinerji projesi olarak İzmir halkına 30 Ağustos 2010'da "merhaba" diyen, ülkemizin en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN'ın, Torbalı yönündeki 6 istasyonu daha açılıyor. İZBAN'ı 80 kilometreden 112 kilometreye, istasyon sayısını 32'den 38'e çıkaracak.


Hürses


Geri Dön