26 / 04 / 2024

İZKA’nın yeni destek paketinin tanıtımı yapıldı!

İZKA’nın yeni destek paketinin tanıtımı yapıldı!

İZKA’nın yeni destek paketinin tanıtımı, Torbalı Ticaret Odası’nın yeni hizmet binasında gerçekleştirildi. İZKA, çevreci ve mesleki eğitim projelerine toplamda 30 milyon TL destek veriyor.



İZMİR Kalkınma Ajansı’nın 9 Aralık 2015 tarihinde proje tekliflerine açılan ‘Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı’ ile ‘Mesleki Eğitim Mali Destek Programı’nın tanıtımı dün Torbalı Ticaret Odası işbirliği ile ilçede gerçekleştirildi. Tüm İzmir’i kapsayacak şekilde oluşturulan yeni mali destek programı çerçevesinde, Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı’na 15 Milyon TL, Mesleki Eğitim Mali Destek Programı’na 15 Milyon TL ve Küçük Ölçekli Sanayi Bölgelerini Geliştirme Mali Destek Programı’na 5 Milyon TL olmak üzere toplam 35 Milyon TL’lik kaynak oluşturuldu. Torbalı Ticaret Odası’nın yeni hizmet binasında 200 kişilik toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına katılım yoğun oldu.


YÜZDE 65’İ BİTTİ

Torbalı Ticaret Odası (TTO) yeni hizmet binasındaki 200 kişilik meclis toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına, Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erkan Aksoy, Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şirket yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, binanın yüzde 65’inin bittiğini, yeni binayla birlikte farklı birimlerinde açılacağını belirtti. Olgun: “İş dünyasının kalbi burada atacak. 1 Ocak’la birlikte yeni binamızda hizmet vereceğiz. 2016’nın ortalarına doğru, restoranımızı da hizmete açacağız. 2017’de ise 400 kişilik toplantı salonumuz faaliyete geçecek” dedi. Toplantıda sunum yapan İZKA Uzmanı Meltem Taşkın, İZKA’nın destek programlarına ilişkin tanıtım ve bilgilendirme toplantılarının ilçelerde süreceğini ifade ederek, “Torbalı’dan destek programlarının içeriğine uygun proje başvuruları bekliyoruz. Desteklerimizle ilgili her tülü bilgi www.izka.org.tr adresimizden alınabilir” dedi.


YENİLENEBİLİR ENERJİ

İZKA Uzmanı Meltem Altınay, 15 milyon TL bütçeye sahip ‘Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Programı’nda yenilenebilir enerji ve çevre teknolojilerine yönelik Ar-Ge çalışmalarının geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi, rüzgar hariç olmak üzere yenilenebilir enerji kaynakları ile lisanssız elektrik üretimine yönelik yatırımlar yapılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ısıtma, soğutma, kurutma ve ulaştırma amaçlı kullanımının hedeflendiğini kaydetti. 15 milyon TL bütçeli bir diğer destek programı olan ‘Mesleki Eğitim Mali Destek Programı’nın hedeflerini aktaran Altınay şöyle devam etti: “Mesleki eğitime yönelik olarak kullanılan atölye, laboratuar, sınıf gibi eğitim ortamlarının makine-teçhizat ve eğitim materyalleri açısından geliştirilmesi ve yenilikçi yöntemlerin mesleki eğitim sürecinde uygulanmasının, ayrıca doğrudan engellilere, şiddet mağduru kadınlara, hükümlülere ve haklarında denetimli serbestlik hükümleri uygulananlara yönelik, mesleki bilgi ve beceri edinme amaçlı hizmetlerin geliştirilmesi hedefleniyor” diye konuştu.


26 ŞUBAT SON TARİH

Başvuruların Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden 26 Şubat 2016 saat 17.00’ye kadar yapılması ve destekleyici belgeleri içeren başvuru dosyalarının 4 Mart 2016 saat 17.00’ye kadar elden  İzmir  Kalkınma Ajansı’na teslim edilmesi gerektiğini dile getiren Altınay, “Belirtilen tarih ve saatten sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacağı için yararlanmak isteyenlerin bunu son güne bırakmamaları gerekiyor” dedi. Altınay, Başvuru şekli ve başvurular ile ilgili detaylı bilgileri içeren başvuru rehberlerinin İZKA internet adresinden (www.izka.org.tr) temin edilebileceği belirtti.


 



Büyük Torbalı


Geri Dön