25 / 04 / 2024

İzmir 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı açılıyor!

İzmir 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı açılıyor!

İzmir Mithatpaşa Parkı önündeki araç trafiğini yeraltına alarak kazanılan 71 bin 500 metrekarelik alanı kentin en büyük meydanlarından biri haline getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi bu meydanı pazar günü hizmete açıyor.



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek ve Körfez’in kıyı şeridini yeniden tasarlayarak canlandırmak için Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde oluşturduğu dev meydan, 17 Şubat Pazar günü saat 15.30’da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açılacak.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2016 Ağustos ayındaki toplantısında oybirliğiyle alınan karar çerçevesinde “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri" adı verilen İzmir'in bu yeni meydanı, hem özel tasarlanmış donatıları hem de tramvay ve vapurun kesişme noktası olması sebebiyle kentin yeni cazibe merkezi olacak.

Estetik değer katacak


Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğini rahatlatmak ve bölgeye yeni bir soluk getirmek için öncelikle Mithatpaşa Parkı önündeki trafiği yer altına alan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  bu yeni taşıt alt geçidinin üstünü de İzmir'e yakışan dev bir meydan halinde getirdi.

Mithatpaşa Parkı önünde düzenlenen 71 bin 500 metrekarelik meydan,  çocuk oyun alanı, sahne olarak kullanılabilecek gösteri alanı, su oyun alanı, dinlenme alanları, bisiklet ve yaya yolları, özel tasarlanmış kentsel donatılar, otomatik tuvaletler ve etkinlik alanlarından meydana geliyor. Karantina Vapur İskelesi'nin bulunduğu ve  Konak Tramvayı’nın geçtiği meydana, sanatçı Günnur Özsoy'un anıt heykel çalışması ayrı bir hava da veriyor.

Yeşil dokusu, farklı peyzaj uygulamaları ve oyun gruplarıyla bölgeye estetik açıdan önemli bir değer katacak olan bu yeni meydan, İzmirlileri 1200 metrekarelik sahil şeridi ile buluşturacak.  Ayrıca yapılan yeni düzenleme sayesinde, Mithatpaşa Parkı’nın kara tarafında kalan tarihi doku da daha görünür ve algılanır hale geldi. Meydanda 16 bin 500 metrekarelik yeşil alan da yaratıldı. 
 


Geri Dön