20 / 04 / 2024

İzmir 9 Eylül Meydanı'ndaki çalışmalar ne zaman bitecek?

İzmir 9 Eylül Meydanı'ndaki çalışmalar ne zaman bitecek?

İzmir göbeğinde, turistlerin gezi güzergâhında dikkat çekici bir noktada aylar süren kolektör çalışması görüntü kirliliği yaratıyor. Kentin vitrinini bozan bu durumun en kısa zamanda tamamlanması bekleniyor.



Türkiye genelinde turizmde kötü başlayan sezon İsrail ve Rusya anlaşmaları ile toparlanırken İzmir'de turistin gezi güzergâhındaki bitmek bilmeyen kolektör çalışmalarının yarattığı kötü görüntü ve koku, turizmcileri endişelendiriyor


Özellikle bu iki ülke turistinin tercihi olan Antalya ve Güney Ege'de turizm beldelerinde doluluk oranları önemli ölçüde artarken, turizmci yeni sezonda yapılacak iyileştirmelerle 2017 sezonunu kayıpsız geçirmeyi planlıyor.


Türkiye genelinin yanı sıra iyileşme belirtileri gösteren turizm bölgelerinden biri de İzmir. 2016 sezonunda yaşanan sıkıntıyı 9 günlük bayram tatili boyunca yakaladığı yüzde 100'e yakın doluluk oranları ile aşan İzmir, turizm sezonunun sonuna kadar rezervasyonlarını artırmak için önemli kampanyalar düzenliyor. İzmir'de deniz-kum-güneş 3'lüsü ile turizmde yakalanılan başarının git gide düşen kruvaziyer turisti geri getirmekle doruğa çıkacağını belirten turizmciler kruvaziyer turistin kenti içinde, İzmir'in vitrini olan bölgelerde tutulması için çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.


TURİST KAÇIRIR


Kruvaziyer turist gemilerinin geçiş kapısı olan Alsancak ve Pasaport limanlarının hemen arkasındaki 9 Eylül Meydanı'nda bulunan ve aylardır devam eden kolektör iyileştirme çalışması, yaşanan olaylardan sonra iyileşme sürecinde olan  İzmir  turizmi için önemli bir darbe niteliği teşkil ediyor. Belediye tarafından kanal çalışmaları için açılan ve aylardır kapatılmayan çukur, Fuar 9 Eylül Kapısı önündeki yeşil alanın ortasında büyük bir görüntü kirliliğine neden oluyor. Meydanın ilerisinde Hilal Metro Durağı'nın arkasında bulunan iki farklı çalışma da çevredekilerin tepkisini çekiyor. Belediye işçileri işlerin tamamlanması ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirtirken, vatandaşlar çukurun kapatılması ile ilgili hiçbir gelişme gösterilmediğini söylüyor.


Yenigün İzmir


Geri Dön