19 / 04 / 2024

İzmir Alsancak Limanı yatırım planı gözden geçirilecek!

İzmir Alsancak Limanı yatırım planı gözden geçirilecek!

İEKKK, 14. toplantısında geniş bir katılımla Ankara'ya gidilerek İzmir limanı yatırım planının yeniden gözden geçirilmesi konusundaki talebinin, Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım'a birinci ağızdan iletilmesi kararlaştırıldı



İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK), 14. toplantısında geniş bir katılımla Ankara'ya gidilerek  İzmir  limanı yatırım planının yeniden gözden geçirilmesi konusundaki talebin, Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım'a birinci ağızdan iletilmesi kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Ulaştırma Bakanlığı, liman yatırımlarını orta ve uzun vadede yapma düşüncesinde. Ama bizim bu kadar beklemeye tahammülümüz yok. Yatırımları bir an önce yapmazsak, treni kaçırırız. Kurul olarak bu konuda çaba göstermeliyiz" dedi.

İzmir'in EXPO 2020 adaylığı konusuna da değinen Kocaoğlu, "Cumhurbaşkanlığımızdan, İzmir'in adaylığı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettikleri ve gerektiğinde desteklerini esirgemedikleri yönünde bir mesaj aldık. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay da EXPO konusunda İzmir'in hayli mesafe aldığını, bu projeyi sürdürmesi gerektiğini belirten ve girişimlerimizi kutlayan bir yazı gönderdi. Ayrıca Milli Savunma Bakanı
Sayın Vecdi Gönül de, 2020'de başarılı olacağımıza olan inancını ifade etmişti" diye konuştu.

Kocaoğlu, Kurul üyelerini 25 Eylül'de açılışını gerçekleştirecekleri ve içinde 5 bin kişilik anfitiyatro ile 1750 seyirci kapasiteli olimpik buz pateni salonunun da bulunduğu Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nın açılışına da davet etti.
Dünya 


Geri Dön