18 / 04 / 2024

İzmir Alsancak Stadı Mart'ta ihaleye çıkıyor!

İzmir Alsancak Stadı Mart'ta ihaleye çıkıyor!

İzmir'de 3 yıldır yenilenmeyi bekleyen Alsancak Stadı için müjde geldi. Alsancak Stadı'nın ihalesi yapılıyor. Stadın inşaatında ara bitti, Mart ayında yeniden ihale ediliyor.



Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak statların yeni ihale tarihlerini 27 ve 31 Mart olarak açıklamasının ardından yıkıldıktan sonra 3 yıldır yenilmeyi bekleyen Alsancak Stadı için de Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk'ten iyi haberler geldi. 


Dursun Türk, twitter hesabından Alsancak Stadı için hazırlanan yeni projenin son halinin, daha önce açıklandığı gibi 2 değil 3 tribünlü olacağını duyurdu. Dursun Türk, twitterde, "İzmir'e 3'üncü stat, Alsancak Stadı'nın ihalesi yapılıyor" mesajını yazıp ardından stadın proje görsellerini, "Alsancak maksimum bu şekilde olabiliyor" diye paylaştı. Altaylı taraftarlar, daha önce 2 tribünü olan stadın 4 tarafına tribün yapılmasını talep ederek kendi aralarında çizdirdikleri projeyi kamuoyu ve Spor Bakanlığı'yla paylaşmıştı. 


Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Karşıyaka, Göztepe ve Akhisar Belediyespor'un yeni statlarıyla ilgili de açıklama yaptı. Dursun Türk twitter hesabından, 2014'te yapılan ihaleleri, açılan davalar yüzünden iptal edilen Karşıyaka ve Göztepe statlarıyla ilgili, "Karşıyaka stat inşaatında ara bitti. Kaklığımız yerden devam. Mart ayında yeniden ihale ediliyor" ve "Göztepe Stadı'nda tüm sorunlar çözüldü. Yeni projeyle başlıyoruz" dedi.



İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön