25 / 04 / 2024

İzmir Alsancak Stadı'nın inşaatı 2017'de başlıyor!

İzmir Alsancak Stadı'nın inşaatı 2017'de başlıyor!

Stat yenilenmesinin önünü açan imar tadilatının ardından, Altay ve İzvak başkanları Ankara’ya gitti. Milletvekilleri Hamza Dağ, Atilla Kaya ve Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk ile görüşüp, müjdeyle döndü.




İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, iki gün önce özel gündemle toplanarak, Alsancak Stadı'nda başlatılacak yenileme çalışmalarının önündeki engeli kaldırdı,  Ankara  zaman kaybetmeden stadı İzmirli futbolseverin hizmetine sunmak için kolları sıvadı. 2014'te depreme dayanıksız olduğu için kapatılan ve yıkımı tamamlanan stadın, hazırlanan yeni projeyle yeniden inşası için, imar plan tadilatı gerekiyordu. Önce Konak, ardından da  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Umurbey Mahallesi'ndeki 22 bin 600 metrekarelik araziyi "Stadyum Alanı" olarak belirleyen 1/1000 ölçekli planı kabul etti. Bu kararın hemen ardından Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, İzmir Gücü Spor Vakfı Başkanı Ali Erten soluğu Ankara'da aldı.


İnşaat 2017'de başlayacak


Başkent'te AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Atilla Kaya'nın yakın ilgisiyle karşılanan Ekmekçioğlu ve Erten, Dağ ve Kaya ile birlikte, Gençlik Spor Bakanlığı yetkilileriyle bir araya geldi. Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk ile görüşen Erten ve Ekmekçioğlu, İzmir'e müjdelerle döndü. Daha önce Başbakan Binali Yıldırım ile de görüştüklerini ve Yılıdırım'ın bu konuyla yakından ilgilendiğinin altını çizen Ekmekçioğlu, "Bakanlığın yeni stat projesini en kısa zamanda hazırlayacağının bilgisini aldık. İnşaatın da 2017'de başlayacağını müjdeleyebilirim.

Proje mimarı Alper Aksoy'u İzmir'e davet ettik. 15 gün içinde İzmir'e gelip etüt çalışmasına başlayacağını öğrendik. Stadın tahminlerden çok önce hizmete açılacağını düşünüyoruz" dedi.


Tribünler kapalı


Bu ay içinde ihalesinin yapılması beklenen yeni Alsancak Stadı'nın projesi de hazırlandı. 2 yıl içinde bitirilmesi plandığı bildirilen yeni stat, projesinde tribünlerin sahaya yakınlığı ile de bambaşka bir görünüme kavuşacak. Yeni statta iki tribünü de kapalı olacak. Uluslararası standartlara göre inşa edilecek stadın kale arkası bölümleri olmayacak. Kale arkası tribünlerinde giriş çıkış kapıları yer alacağı öğrenildi.

Stadın altında ticari alanlar ile sosyal alanların yanı sıra otopark yapılacak.


Teşekkür etti


Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Alsancak Stadı'nın yenilenmesi, Karşıyaka ve Göztepe statlarının yapımı konusunda, sürecin hızlanması için talimat veren Başkanımız Binali Yıldırım ile İzmir milletvekilleri Hamza Dağ ile Mahmut Atilla Kaya'ya teşekkür etti. Ekmekçioğlu, "Artık içimiz rahat, Başkent'te Alsancak için düğmeye basıldı. Milletvekillerimiz bu işi yakından takip ediyor" şeklinde konuştu



Yeni Asır


Haber Günboyu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı!


Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Alsancak Stadı nın yeniden yapımı için Konak Belediyesinin 1 /1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği önerisi, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda işlem yapılmak üzere ka bul edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında toplanan olağanüstü meclis toplantısında, depreme dayanaksız olduğu için önce müsabakalara kapatılan ve daha sonra yıkılan Alsancak Stadının yeniden yapılması için Konak Belediye Meclisinin aldığı karar görüşüldü. Konak Belediyesi Meclisinin yıkılan Alsancak Stadı'nın yer aldığı bölgenin stadyum alanı olarak belirlenmesine yönelik 1 /1000 ölçekli Uygulama imar Planı değişikliği önerisi, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda işlem yapılmak üzere imar Komisyonuna sevk edildi. 


Günboyu


Geri Dön