19 / 04 / 2024

Büyükçekmece Yat Limanı'nın inşaatı 2017'de bitecek!

Büyükçekmece Yat Limanı'nın inşaatı 2017'de bitecek!

Büyükçekmece'de yapımına başlanan yat limanında uzun süre ilerleme olmadı. Belediye Başkanı Hasan Akgün limanın tekrar yapımına başlandığını ve eskisinin iki katı büyüklüğünde olacağını söyledi. Liman inşaatı 2017'de bitecek.



Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ilçedeki yat limanı, esnaf projeleri ve kent planlamasıyla ilgili bilgi verdi. Akgün, Büyükçekmece'nin kent planlamasıyla ilgili şunları söyledi; 'Tepecikle binlerce işyeri ve konut kaçak durumuna düşmüştü, ilk olarak orada plan yaptık. 1.2 olan emsali 2.2 yaptık, bunu da yapılmış binaları kurtarmak amacıyla yaptık. Bu meclis Mimarsinan merkezinin tamamına yeniden bir sekil verdi. O köhnemiş merkez gidecek yenile çiçek gibi yeni bir kent açacak. Güzelce, Kumburgaz, Kamiloba ve Celaliye. Daha önce planlamasını Büyükşehir yapmıştı daha sonra planların hatalı olduğunu hep birlikte kabul ettik. Şimdi yeniden Büyükşehir Belediye ve Büyükçekmece Belediyesi ile belediye meclisleri bu bölgelerin planlama çalışmalarını devam ettiriyor. Bu meclisin en önemli işi şehrin anayasası olan imar planlarıyla ilgili sorunu çözmektir. İmar planı yoksa okul da yok, camı de yok. cemevi de yok, parkta yok. İmar planlarında yerleri belli olacak ki ben de gidip orada o tesisi yapacağını. Tepecik halkının plan sorununu bu meclis çözemez. Bunu sadece biz yapamayız. Bunu hep birlikle çözeceğiz." 


Park sorunu belediyelerin derdi 


Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, yeni dönemde hayata geçirilecek ve yapımı devam eden projeler hakkında da bilgiler verdi. Mimaroba'da daha önce kapalı pazar yeri olarak planlanan yere Cumhuriyet Kültür Merkezi Projesi'nin yapılacağını pazar yeri içinse daha uygun bir bölge belirlendiğini açıklayan Başkan Akgün, Büyükçekmece'de artan nüfus ve yaz mevsimlerinde ilçe nüfüsunun bir kaç kat arttığına ve bu durumun park sorununu da beraberinde getirdiğine olabileceğini belirterek: "Mayıs ayında, TBMM ye gelecek yasa tasarısı ile bu konu gündeme gelecek. Park sorunun belediyelerin sırtındaki en önemli kamburlardandır. Bize ceza ve araç çekme yetkisi devredilsin bu sorunu biz çözer, kısa sürede de disiplin altına alabiliriz" dedi. 


Esnafa iyi haber gelecek 


Küçük sanayi sitesi için uygun bir yer belirlendiğini ve yem imar planına da dahil edildiğini açıklayan Başkan Akgün "Büyükçekmece esnafına yakışır içinde endüstri meslek lisesi, çıraklık eğitim merkezi, sosyal tesisleri olan bir sanayi sitesi yapmayı planlıyoruz. Büyükçekmece'de gayri sıhhi müessese sahibi esnafımıza yakında hu anlamda güzel bir haberimiz olacak" ifadesini kullandı. 


Yat limanı 2017 sonunda 


Yapımı devam eden yat limanının 4 yıl önce yüzde 80'inin bittiğini ancak siyasi nedenlerle durdurularak mühürlendiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Ama şimdi size eskisinden 2 kat daha fazla yapma hakkını vererek, yarattığımız mağduriyeti telafi ediyoruz dediler. Ben bu durumu aynen böyle algılıyorum. Şimdi İstanbul'a ve Büyükçekmece'ye yakışır eskisinden 2 kat daha büyük yat limanının yapımı sürüyor. Şu an ana mendireği devam ediyor. Kara kısmında da yine bakanlığın Ön gördüğü proje doğrultusunda devam ediyor. Şu an itibariyle yüzde 30-35 oranında bir bölümü tamamlandı. 2017 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor" dedi. 



Gazete İstanbul


Geri Dön