28 / 03 / 2024

İzmir Alsancak’taki günlük kiralık evler isyan ettirdi!

İzmir Alsancak’taki günlük kiralık evler isyan ettirdi!

İzmir Alsancak’ta sayıları her geçen gün artan günlük kiralık evler, sonunda otel ve pansiyon işletmecilerini isyan ettirdi. İşletmeciler, “Biz vergimizi ödeyip istihdam yaratırken, bu evlerin çoğu ahlaki olmayan işler için kullanılıyor” diye konuştu



İzmir'de bir araya gelen otel ve pansiyon sahipleri, özellikle işletmelerinin bulunduğu Alsancak'ta sürekli artan günlük ve saatlik kiralık ev uygulamasının kendilerine haksızlık olduğunu dile getirdi.

Günlük ve saatlik kiralanan evlerin yarattığı sorunlar nedeniyle düzenlenen toplantıya, işletmecilerle  İzmir  Otelciler Pansiyon ve İşçileri Odası'na hizmet veren hukukçular katıldı.


Gençlere uyuşturucu tuzağı


Otel ve pansiyon sahipleri, Alsancak bölgesi başta olmak üzere kentte denetimsiz olarak çalışan bu evlerin birçoğunun, ahlaki olmayan işler için kullanıldığını belirtti. Avukatlar da işletme sahiplerini, yasal olarak neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirdi. İzmir Otelciler Pansiyon ve İşçileri Odası Başkanı Mehmet Gönen de "Kaçak olarak kiraya verilen bu evlerde düşünebileceğiniz her şey olabiliyor. Gençlerin uyuşturucu kullanımı amacıyla kiraladığı, sıklıkla aldığımız duyumlar arasında yer alıyor" dedi.Gönen, otel ve pansiyon işletmelerinin alınteri ile çalışıp vergisini verdiğini, çalışanının sigortasını ödediğini ve istihdam yarattığını belirterek, "Bugün kiralık ev uygulaması İspanya, Portekiz gibi ülkelerde yaygın. Ancak hepsi kayıt altında çalışıyor. Biz bu sisteme değil, hiçbir vergi ödemeden kayıt dışı çalıştırılmasına karşıyız. Bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamadan, eşit olmayan koşullarda para kazanıyorlar. Bu işi sadece ev sahipleri değil; emlakçılar, hatta kiracılar da yapıyor" diye konuştu.

Emniyette kayıtları yok


Kaçak çalıştırılan günlük ve saatlik kiralanan evlerin kapatılması gerektiğini vurgulayan Gönen, "Emniyette kaydı olmayan bu evler, günlük 80 ile 100 TL'den kiraya veriliyor. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı'na, Başbakanlığa, bakanlıklara, belediyelere, emniyete kadar her sorumlu kuruma ihbar dilekçeleri yazdık, dosyalar hazırlayıp gönderdik. Bugüne kadar tespit edilen 2 bin 100 kaçak çalışan evi savcılığa bildirdik" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön