28 / 03 / 2024

Mesut Güleroğlu: Günlük kiralık evler daha sık denetlenmeli!

Mesut Güleroğlu: Günlük kiralık evler daha sık denetlenmeli!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, İzmir'de son zamanlarda büyük rağbet görmeye başlayan günlük kiralık evlerin fuhuş ve terör amaçlı kullanılabileceğine dikkat çekti.



Günlük kiralık evlerin daha sıkı denetlenmesi gerektiğini belirten Güleroğlu, "Günlük kiralık evlerde, evi kiralayan kişi veya kişilerden kimlikleri alınmalı. Ülkemizde son zamanlarda yaşanan terör olayları nedeniyle bu evleri kiraya verenlerin daha dikkatli olması gerekir. Bu evler terör ve fuhuşa, yani her türlü suistimale açık.  İzmir  Emniyet Müdürlüğü ile bu konuları görüştük ve daha sıkı bir denetim istedik" dedi.


Yeni düzenleme bekleniyor


Günlük kiralık evlerin otel ve pansiyon işletmecilerini de olumsuz etkilediğini söyleyen Güleroğlu, "İnsanlar denetim olmadığı için günlük kiralık evleri tercih ediyor. Öte yandan bu ev sahipleri ne vergi veriyor ne de fatura kesiyor" diye konuştu. Gençlerin günlük kiralık evlere yoğun ilgi gösterdiğini de sözlerine ekleyen Güleroğlu, "Günlük kiralık evlerde gençler doğum günü kutluyor ve parti veriyor. Bu evlerde yaşanabilecek olası bir olumsuz olayda hem gençler zarar görebilir hem de ev sahibi yasal açıdan zor duruma düşebilir. Bununla ilgili hükümetten yeni bir düzenleme bekliyoruz. Yapılan düzenlemede bu evlere kimlik kontrolü gelmeli ve vergi alınmalı" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön