25 / 04 / 2024

Muzaffer Hacımustafaoğlu:Marmaray Yenikapı'ya günlük 220 bin yolcu getirir!

Muzaffer Hacımustafaoğlu:Marmaray Yenikapı'ya günlük 220 bin yolcu getirir!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB ) Genel Sekreter Yardımcısı Hacımustafaoğlu, "Marmaray ile Yenikapı'ya tahmini olarak günlük 220 binle 300 bin arasında yolcu gelmesini bekliyoruz" dedi...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaştırmadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Hacımustafaoğlu,  Marmaray  ile günlük olarak 220 bin ile 300 bin arasında yolcunun Yenikapı'ya gelmesini beklediklerini söyledi.


Marmaray Kazlıçeşme İstasyonu Peron Alanında gazetecilere açıklama yapan Hacımustafaoğlu, hem Cumhuriyet'in 90. kuruluş yıl dönümü arifesinde, hem de Türkiye'nin 153 yıllık rüyası Marmaray'ın açılışı öncesi büyük heyecan yaşadığını belirterek, çalışması devam eden Kartal-Kadıköy metrosunun, "İbrahim Ağa" olarak da bilinen Ayrılık Çeşmesi durağında Marmaray ile entegre istasyonunun bulunduğunu ifade etti.


Hacımustafaoğlu, projenin Yenikapı'da, İDO ile hem Atatürk Havalimanı hem de Başakşehir metrosuyla birleşeceğini, ve İETT'nin ring seferleriyle sağlanan entegre hatlarla Başakşehir'e kadar ulaşımın sağlanacağını açıkladı. Hacımustafaoğlu 2-3 ay içerisinde Marmaray'ın Yenikapı bağlantısı yapıldıktan sonra da direkt Başakşehir'e kadar ulaşım sağlanacağını anlattı.


Marmaray ile şu anda İETT hatlarıyla direkt Taksim metrosuna ve Hacıosman istasyonuna ulaşılabileceğine dikkati çeken Hacımustafaoğlu, "Bizim asıl üzerinde durmak istediğimiz konu; Yenikapı'ya günlük 220 bin ile 300 bin arasında yolcunun Marmaray ile gelmesini bekliyoruz. Kapasitemiz bu kadar. Bu yolcuların bir kısmı Yenikapı İstasyonu'nda inecek. İnen yolcularımızın şehrin muhtelif yerlerine ulaşımını sağlayacak donanımımız mevcut. Aksaray metrosuna ulaşacak ring seferlerimiz var. Aynı şekilde İDO'ya ait seferlerimiz de olacak. Zaten Taksim yönüne İETT otobüslerimiz var. Yayalar için de sirkülasyon araçları ve yönlendirme tabelaları mevcut. Yolcularımızın bir sıkıntı yaşamayacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.


Kazlıçeşme İstasyonu'nun yeni oluşturulduğunu ve ulaşım ana planında, "transfer merkezi" olarak tanımlandığını ifade eden Hacımustafaoğlu, Marmaray'ın son durağının şimdilik Kazlıçeşme olduğunu, fakat ileride bu hattın Halkalı'ya kadar ulaşacağını aktardı.


Muzaffer Hacımustafaoğlu ayrıca şu bilgileri verdi:


"Buraya gelen yolcularımızın, şehrin Topkapı, Edirnakapı metro hatlarına entegresyonu sağlanacak. Aynı şekilde Zeytinburnu içerisinden ve Merter istasyonu civarına, Halkalı ve Havalanına İETT otobüsleri konuldu. 10 dakikada bir sefer yapılacak. Yolcularımızın bu noktada sıkıntı çekmeyeceğini ümit ediyoruz. Otobüslerimiz şu anda yeterli. Yolcu sayısı arttıkça, araçların sayısının artması da mümkün olabilecektir. Vatandaşlarımıza ve hükümetimize 'hayırlı olsun'. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." 


 


- Baraçlı: "Hedefimizdeki en önemli unsur, vatandaş memnuniyeti"


 


İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ise 153 yıllık rüyanın gerçekleşmesinin çok önemli bir faaliyet olduğuna dikkati çekerek, hedeflerindeki en önemli unsurun vatandaş memnuniyeti olduğunu ve bununla ilgili yaptıkları çalışmalarda, 181 hatla Marmaray'ı entegre ettiklerini anlattı.


Baraçlı, İBB olarak 1419 otobüs ve aylık 8722 seferle bu hattın aktif olarak işletilmesi için hizmetlerinin sürdüğünü hatırlatarak, "Vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştıracak 5 yeni güzergah belirledik. Bunlardan biri Yenikapı-Aksaray. Bunun sefer sıklığı 10 dakikada bir olacak. İkincisi Halkalı-Yenikapı, diğeri Zeytinburnu-Kazlıçeşme. Cevizlibağ-Kazlıçeşme, son olarak da Yenibosna-Kazlıçeşme olarak hatlarımız mevcut. Bunu vatandaşların talepleri doğrultusunda geliştireceğiz. İETT olarak güzergah entegrasyonu konusunda entegre hat faaliyetleriyle, büyük bir projeye katkıda bulunacağız. Bu hatlarda araç sayısı şu an için 30 civarında. Fakat vatandaşlardan gelecek talepler doğrultusunda bunu artıracağız. Metrobüs ile Marmaray'ı entegre ederek, vatandaş memnuniyetini daha üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.


Yeni hatlarla ve metrobüsle ilgili yeni güzergah entegrasyonu çalışmaları olduğunu söyleyen Baraçlı, "Bunları yaparken hem Bakırköy deniz otobüsleri istasyonu hem Cevizlibağ raylı sistem istasyonu ve bununla beraber metrobüs istasyonlarıyla ilgili de entegrasyon çalışmaları var. Tabi ki Marmaray büyük bir proje ve bu projenin belirlenmiş bir yolcu kapasitesi var. Başlangıçtaki yolcu sayısı arttıkça biz de araç sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Böylece hem metrobüste hem de diğer hatlarda entegrasyonu sağladığımızda, hatlarla ilgili olan iyileştirme çalışmalarını da bu şekilde gerçekleştirmiş olacağız. Metrobüs faaliyetimiz 24 saat devam ederken, Marmaray ile entegre ettiğimizde vatandaş memnuniyetini daha üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.


Kazlıçeşme İstasyon alanında temizlik ve çim ekme hazırlıklarının yapıldığı gözlenirken, peron alanında, Marmaray ile entegrasyonu sağlayacak yeni İETT hatları da basına tanıtıldı.


AA


Geri Dön