25 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı'da yıkım tahliyesi!

İzmir Bayraklı'da yıkım tahliyesi!

Bayraklı Gümüşpala 1660 sokak üzerindeki 2 binada bulunan 15 daire, eski bir binayı yıkan müteahhitin başlattığı kazı çalışmaları sırasında kot farkı nedeniyle zemin kayması riski bulunduğu gerekçesiyle boşaltılmak istendi...




Bayraklı Gümüşpala 1660 sokak üzerindeki 2 binada bulunan 15 daire, eski bir binayı yıkan müteahhitin başlattığı kazı çalışmaları sırasında kot farkı nedeniyle zemin kayması riski bulunduğu gerekçesiyle boşaltılmak istendi. Bayraklı Belediyesi'nden gönderilen tahliye yazısının süresi dolunca çevik kuvvet polisleri ve zabıta ekipleriyle gelen belediye ekipleri, daireleri mühürlemek istedi. Bina sahiplerinin tepki gösterdiği ekipler, bir süre sonra tüm dairelerin elektriklerini keserek, içme suyu saatlerini söktü. İçeri giren ekipler, yapı zemininin iyileştirilmesi için yapılacak istinat duvarı tamamlanıncaya kadar binaya girilemeyeceğini belirten bir yazı asarak, dairelerin kapılarını mühürledi.

Yaşananlara isyan eden apartman sakinleri adına gazetecilere açıklama yapan Özge Çarmıkçıoğlu, sorunlarının çözümü için müteahhitle görüşmelerinden sonuç alamayınca mahkemeye başvurduklarını ifade ederek, kendilerine kalacak yer göstermeden tahliyelerini isteyerek kolaycılık yapıldığını ileri sürdü. "İhaleye ne zaman başlanacağı belli değil" diyen vatandaşlar, "Bize kira yardımı yapılmalı ki bu süreyi başka bir yerde geçirebilelim. Bu durumda mağduriyetimiz daha da artmış oluyor" dedi. Ekiplerin kapılara mühürleri asmasının ardından bazı daire sahiplerinin valizlerini alarak binadan çıktıkları görüldü.



Yeni Asır




Geri Dön