25 / 04 / 2024

İzmir Bergama'da tarım arazilerinin satışa çıkarılmasına tepki!

İzmir Bergama'da tarım arazilerinin satışa çıkarılmasına tepki!

İzmir'de Bergama Belediye Meclisi'nde AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla köylerdeki verimli tarım arazilerinin satışa sunulması yargıya taşındı. Satış kararının iptali için CHP ve İYİ Parti, İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açtı.



İzmir'de Bergama Belediye Meclisi'nde AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla köylerdeki verimli tarım arazilerinin satışa sunulması yargıya taşındı. Satış kararının iptali için CHP ve İYİ Parti,  İzmir  İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Bütünşehir Yasası’yla birlikte mülkiyetleri Bergama Belediyesi'ne devredilen verimli tarım arazileri, AKP'li Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun önerisi ve AKP'li, MHP'li meclis üyelerinin oyları ile satışa sunuldu.

Yaklaşık 50 milyon TL değer biçilen, 832 dönüm büyüklüğündeki vakıf arazilerinin satış kararına köylüler muhalefet partileri tepki gösterdi. Köylüler ve muhalefet partileri konuyu yargıya taşıdı. CHP ve İYİ Parti ilçe yöneticileri, Bergama Adliyesi'ne gelerek satış kararının iptali için İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açtı. CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ve İYİ Parti İlçe Başkanı Nuri Çiftçi öncülüğünde açılan davaya İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu da destek oldu. 

Muhtarlar ve köylülerin de destek olduğu adliye önündeki basın açıklamasında, “Bu kıymetli tarlalar bize köylünün emanetidir, satılamaz” denildi. 

 İzmir Bergama da tarım arazilerinin satışa çıkarılmasına tepki!

“BU SATMA SEVDASINDAN VAZGEÇ”

Çamköy Muhtarı Muammer Sezer, “Biz bu toprakların bekçisiyiz. Bu araziler satılamaz. Bu dava için bize destek verenlere teşekkür ediyorum. Kazanacağımızdan eminim. Belediye başkanına buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Sayın başkan bu satma sevdasından vazgeç” dedi.

Çitköy Muhtarı Zeki Boz ise “Bu tarlalar bize atalarımızdan emanet. Bu arazilerin kamunun elinden çıkıp, para babalarının malı olmasını istemiyoruz. Buraları köyümüzde çiftçilik yapan insanların hizmetine sunulsun. Haklı mücadelemizde bize kim destek oluyorsa onun elini tutuyoruz. Destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

BİREYSEL DAVALAR DA AÇILACAK

CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ise atalardan emanet bu toprakların gelecek nesillere aktarılması amacıyla hukuki mücadele başlattılarını dile getirirken, "Köylülerimiz de bireysel davalar açmak için hazırlanıyorlar. Konuyla ilgili hukukçu arkadaşlarımız yöre köylüsü ile bir araya gelecek” diye konuştu. İYİ Parti İlçe Başkanı Nuri Çiftçi ise, “Köylünün ata topraklarının satılmasını istemiyoruz. Sattırmamak için de elimizden geleni yapacağız. Bu konuda yasal mücadelemizi vereceğiz. Bugün meclis kararının iptali için ilk adımımızı atıyoruz” şeklinde konuştu.

Cavit Arı'dan Kaş'taki Kaymakamlık lojmanının villayla takasına tepki!


Geri Dön