25 / 04 / 2024

İzmir Bornova'da 3.7 milyon TL'ye satılık bina!

İzmir Bornova'da 3.7 milyon TL'ye satılık bina!

İzmir 17. İcra Dairesi, İzmir İli Bornova İlçesi'nde yer alan binayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 3 milyon 740 bin TL olarak belirlendi.



T.C. İZMİR 17. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI



Özellikleri :  İzmir  İl, Bornova İlçe, 19105 Ada No, 2 Parsel No, DOĞANLAR Köyü, 3.512,00 Yüz Ölçümlü, bodrumlu iki katlı betonarme bina vasıflı taşınmazın tam payı. Taşınmaz aktif olarak kiracı tarafından kullanılmakta olup, taşınmaz üzerinde yer alan ana bina, prefabrik tarzda inşa edilmiş, üzeri sandviç panel kaplı, tabanı sertleştirilmiş beton kaplıdır. Burada 2 adet kreyn mevcuttur. Ana binanın girişinde iki adet otomatik kapı ile arka kısmında bir adet demir doğrama kapı vardır. Bina yan kısımlarında da iki adet kapı mevcuttur. Alanı yaklaşık olarak 1.775,00 m2'dir. Ana bina içerisinde ofis bölümü olarak kullanılan bodrum, zemin ve 1 kattan oluşan idari bölüm mevcuttur. Bu bölümün zemin katında mutfak, soyunma bölümü ve wc bölümleri, zemin ve 1.katında ofis bölümleri yer almaktadır. Duvarları sıvalı ve boyalıdır, iç kapılar panel kapıdır. Bazı ofis bölümleri seramik kaplı bazıları laminat parke kaplıdır. Pencereleri PVC doğramadır. Merpenler granit kaplıdır. Tavanlar taşyünü asma tavandır. Buranın alanı yaklaşık 425,00 m2,dir. Ana bina yan kısmında, ana binaya bitişik konumda, çelikten imal, çatısı sandviç panel kaplı, yan duvarları sandviç panel duvar ile çevrili, tabanı sertleştirilmiş beton kaplı bir ek bölüm bulunmaktadır. Burada da iki adet kreyn mevcuttur. Bu alanın büyüklüğü yaklaşık 785,00 m2'dir. Ana bina arka kısmında, bina duvarı ile bahçe duvarı arasında kalan kısımda üzeri trapez sac kaplı yaklaşık 230,00 m2 büyüklüğünde bir depo alanı mevcuttur. 783,00 m2 alanlı eklenti bölümü ile 230, 00m2 alanlı depo bölümü kiracı tarafından çıkıldığı zaman sökülüp terk edilebileceğinden hesaplarımıza bu kısımlar dahil edilmemiştir.Taşınmaz ulaşımı kolay bir bölgede olup, belediye hizmetlerinden faydalanmaktadır. Geri dönüşümcüler sitesi olarak bilinen sanayi bölgesinde yer almaktadır.


Adresi : Doğanlar Mahallesi 1410 Sokak No:8 Bornova İZMİR

Yüzölçümü : 3.512,00 m2

Arsa Payı : Tam


İmar Durumu : Bornova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından gönderilen 05.03.2015 tarih ve 23493 sayılı imar durumuna göre; taşınmaz C koşullu kentsel çalışma alanında kalmakta olup ayrık nizam, Emx:0,40 emsale sahiptir. 


Kıymeti : 3.740.000,00 TL

KDV Oranı :% 18

Kaydındaki Şerhler : İçerisinde Doğanlar Köyüne ait 20 adet , Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait 15 adet zeytin ağacı, taşınmaz tapu kaydında l. Derece Türkiye Halk Bankası AŞ lehine, 2. Derecede BMS Metal Madencilik İmalat, Geri Dönüşüm San. Ve Tic. AŞ lehine ipotek şerhi mevcuttur.

1. Satış Günü : 09/05/2016 günü 10:00- 10:10 arası

2. Satış Günü : 09/06/2016 günü 10:00 - 10:10 arası

Satış Yeri : İZMİR ADLİYESİ MEZAT SALONU G BLOK 9 NOLU MÜZAYEDE SALONU BAYRAKLI / İZMİR



Satış şartları:


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden Önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haktan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/20116 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüz başvurmaları ilan olunur. 24/02/2016


Geri Dön