25 / 04 / 2024

İzmir Buca Kaynaklardaki Balık Hali, Güzelbahçe'ye taşınacak!

İzmir Buca Kaynaklardaki Balık Hali, Güzelbahçe'ye taşınacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, denizden uzaklığı nedeniyle balıkçılar tarafından eleştirilen Buca Kaynaklardaki Balık Hali'nin Güzelbahçe'ye taşınacağı müjdesi verdi



İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi işbirliği ile düzenlenen, "İzmir Körfezi Balıkçılığının Sorunları" konulu panel,  İzmir  Balık Hali'nde gerçekleştirildi. Panelin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, balıkçı limanı ve hal konusunda Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, "Güzelbahçe'de Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün arkasında, deniz tarafında balıkçı limanı projemiz var. Limanla birlikte 40 dönüm kadar dolgu alanı çıkacak. Ulaştırma Bakanlığı bu 40 dönümlük alanın bir bölümünü bize balık hali yapmak için tahsis edecek. Biz de balık hali yapacağız. Yeni hal tamamlanıncaya kadar, Kaynaklardaki halimiz çalışmaya devam edecek" dedi.

İzmir Körfezi'nde yapılacak iki büyük iş bulunduğunu söyleyen Kocaoğlu, bunlardan ilkinin limanın kapasitesinin artırılması ve derinleştirilmesi, diğerinin ise Büyük Körfez Projesi olduğunu söyledi. Projeler kapsamında bilimsel araştırmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, şöyle konuştu: "İZSU Genel Müdürlüğümüz, Körfez'in temizlenmesinden, sürdürülebilirliğinden, ileriye taşınmasından sorumlu. Limanın derinleştirilmesi ve kapasitesinin artırılması çalışmaları Yüksek Planlama Kurulu tarafından TCDD'ye verildi. Biz de Körfez'in kuzeyinde sirkülasyon kanalı açılması, 16 dere ağzının her yıl temizlenmesi ve derinleştirilmesi konusunda çalışma yapacağız. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığımız ile mutabık kaldık. Körfez'de balık ürünlerinin artması ve İzmirlilerin Körfez'den denize girebilmesi hedefine ulaşmak için Büyük Körfez Projesi, Büyük Kanal Projesi ve Aliağa - Menderes Projesi'nden sonra İzmir'in en büyük projelerinden biri olacak" diye konuştu.
Dünya


Geri Dön