27 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir, Beyoğlu'ndaki arsasını satıyor!

İzmir Büyükşehir, Beyoğlu'ndaki arsasını satıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1959 yılında İstanbul'un Beyoğlu ilçesinden satın aldığı arsa, 60 yıl sonra satılmak isteniyor. AK Partili meclis üyeleri, satılmasını istemedikleri arsaya 'İzmir Evi' yapılmasını talep ediyor... 



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 Ekim tarihinde meclise sunulan teklifle İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Sururi Mahallesi, 853 ada ve 17 parselde yer alan 697 metrekarelik arsanın satışı için karar alınması talep edildi.

Satışa AK Partili meclis üyelerinden tepki geldi. Önce komisyona çekilen satışla ilgili teklif, daha sonra Meclis gündemine geldi. Arsanın satılması teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

Arsa'nın değeri 15-20 milyon TL

Hürriyet'te yer alan habere göre; İzmir'de 1959'da belediye başkanı olan Faruk Tunca tarafından İstanbul'da okuyan İzmirli öğrencilere yurt yapılmak üzere satın alınan arsa, 60 yılda değerlendirilmedi.

Arsa üzerinde çay bahçesi ve yiyecek satışı yapılan, imarsız dükkanların bulunuyor ve Dolapdere'nin girişinde, Kurtuluş Deresi caddesi ile Ömer Hayyam caddesinin kesiştiği köşede yer alıyor. Arsa olarak değerinin, 15-20 milyon lira olduğu tahmin ediliyor.

İBB 5 arsasını 283.2 milyon TL'ye satıyor!
 


Geri Dön