29 / 03 / 2024

İzmir Büyükşehir'in Beyoğlu'ndaki arsası yine satılamadı!

İzmir Büyükşehir'in Beyoğlu'ndaki arsası yine satılamadı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Beyoğlu’nda bulunan 700 metrekarelik arsası satılmaktan kurtuldu. Başkan Soyer, arsanın satışı için geri adım attı.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Partili Meclis üyelerinin girişiminin ardından İstanbul Beyoğlu'nda Oteller Sokağı'ndaki 700 metrekarelik arsasını satmaktan vazgeçti. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında AK Partili Meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile komisyonda kabul edilen satışyla ilgili önerge tekrar görüşülmek için komisyonlara geri gönderildi. AK Partili Meclis Üyeleri Erhan Çalışkan ve Hakan Yıldız'ın meclise sunduğu önergeye göre İzmir'i dünya markası haline getirmek amacıyla yurtdışında temsilcilikler açılmasıyla hakkında meclis tarafından Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yetki verildiği kaydedildi.

AK PARTİLİLER ÖNERGE VERDİ

Çalışkan ve Yıldız yazılı olarak verdikleri önerge kapsamında söz konusu arsayı satmamayı, İzmir'i, Türkiye'de ve Dünya'da marka şehir haline getirecek çalışmalara katkıda bulunması için  İzmir  evi inşa edilmesi önerisinde bulundu. Komisyonlarda oy çokluğu ile kabul edilen önerge yeniden değerlendirilmek amacıyla tekrar komisyona gönderildi. Projeler yapılabilecek arazilerin satışılmasını istemediklerini söyleyen Çalışkan, İstanbul'da bulunan arazinin İzmir için en iyi şekilde değerlendirilmesi aamcıyla bir proje hazırlayacaklarını kaydetti.

Çalışkan şu açıklamalarda bulundu: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'nin New York kentinde BM binası karşısında bulunan 11 katlı bir binayı alıp 'Türk Evi' haline getirmesinden esinlenerek çalışmamızı yürütüyoruz. Biz satılmak istenen araziye 'İzmir Evi' yapılmasını öneriyoruz. Düzenlenecek bir yarışma ile bu binanın kentin karakterini temsil edecek bir mimarıyla yapılmasını istiyoruz. İçinde sanat galerileri, kentteki iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının ofisleri ve büyükşehir belediyesinin irtibat ofisinin olduğu, başkanın İstanbul'a gittiğinde bir çalışma ofisi olarak kullanabileceği ayrıca içinde İzmir ve Ege yemeklerinin tanıtılacağı bir restoranın olacağı bir binanın çalışmasını yapıyoruz."


Geri Dön