19 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir'in Beyoğlu'ndaki arsası satılacak mı?

İzmir Büyükşehir'in Beyoğlu'ndaki arsası satılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Beyoğlu’nda satmak istediği arsa, satılmayacak. Başkan Tunç Soyer, AKP'lilerin önerisi üzerine geri adım attı...



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar'da belediye başkanlığı yaptığı dönemde belediyenin çok sayıda gayrimenkulünü sattığı iddiasıyla kamuoyunda sık sık eleştiriliyor. Soyer, AKP'li meclis üyelerinin girişimi sonrası İstanbul'un Beyoğlu ilçesinin Oteller Sokağı'ndaki 700 metrekare büyüklüğündeki arsayı satma konusunda geri adım attı. 

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı önceki akşam gerçekleştirildi. Satış kararı, AKP'li Meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Satış önergesi AKP'li Meclis üyelerinin çabaları sonucu tekrar görüşülmek üzere komisyonlara geri gönderildi. AK Partili Meclis Üyeleri Erhan Çalışkan ve Hakan Yıldız tarafından Meclis'e önerge sunuldu. Sabah'ta yer alan habere göre; önergede İzmir'i dünya markası yapmak için yurt dışında temsilcilikler açılmasına ilişkin Meclisce Soyer'e yetki verildiği anımsatıldı. 

AK PARTİLİLER ÖNERGE VERDİ

Çalışkan ile Yıldız, ilgili arsayı satmak yerine İzmir'i, Türkiye'de ve dünyada marka haline getirecek çalışmalara katkıda bulunması için  İzmir  Evi inşa edilmesini önerdi.

Çalışkan, üzerinde projeler yapılabilecek arsanın satışına karşı çıktıklarının altını çizdi. Beyoğlu'ndaki arazinin İzmir için en iyi şekilde değerlendirilmesi için bir proje üzerinde çalıştıklarına vurgu yapan Çalışkan, şu ifadeleri kullandı; "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'nin New York kentinde BM binası karşısında bulunan 11 katlı bir binayı alıp 'Türk Evi' haline getirmesinden esinlenerek çalışmamızı yürütüyoruz. Biz satılmak istenen araziye 'İzmir Evi' yapılmasını öneriyoruz. Düzenlenecek bir yarışma ile bu binanın kentin karakterini temsil edecek bir mimarıyla yapılmasını istiyoruz. İçinde sanat galerileri, kentteki iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının ofisleri ve büyükşehir belediyesinin irtibat ofisinin olduğu, başkanın İstanbul'a gittiğinde bir çalışma ofisi olarak kullanabileceği ayrıca içinde İzmir ve Ege yemeklerinin tanıtılacağı bir restoranın olacağı bir binanın çalışmasını yapıyoruz" 


Geri Dön