23 / 04 / 2024

İzmir-Çeşme Otoyolu'na ekolojik köprüler yapılacak!

İzmir-Çeşme Otoyolu'na ekolojik köprüler yapılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları ve Dışında Yaban Hayvan Ölümleri Projesi (KARAYAP) kapsamında İzmir-Çeşme Otoyolu'na yapılacak ekolojik köprülerin yapımına start verildi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları ve Dışında Yaban Hayvan Ölümleri Projesi (KARAYAP) kapsamında İzmir-Çeşme Otoyolu'na yapılacak ekolojik köprülerin inşaatına başlandı. Güzergah üzerinde yapılacak üç ekolojik köprü ile yaban hayatı kaynaklı trafik kazalarının sebep olduğu can ve mal kayıplarının önüne geçilecek.

CNN Türk'te yer alan habere göre; KARAYAP kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda İzmir- Çeşme Otoyolu'na yapılması planlanan 3 adet ekolojik köprünün inşaatı başladı. Projede yapılan incelemelerin ardından  İzmir  ile Çeşme arasındaki yaban hayatı bağlantılı kazaların sık yapıldığı noktalar seçildi. Yaşam alanları otoyolla bölünen yaban hayvanlarının canları ile trafiğin güvenliğini sağlamak için belirlenen noktalardan biri olan Zeytinler Kavşağı Mevkisi'nde ekolojik köprünün yapımı sürüyor.

İlk olarak köprünün Çeşme'den kent merkezine olan tarafının ayakları ve üst kısmı tamamlandı. Yapım sırasında herhangi bir olumsuzluk oluşturan inşaatın başladığı şerit trafiğe kapatıldı. Köprünün kent merkezine olan tarafının Ramazan Bayramı'ndan önce tamamlanması amaçlanırken, trafiğe kapatılan şeritlerin açılmasıyla Türkiye'nin gözde turizm noktalarından olan Çeşme'ye gelecek tatilciler de trafik sorunu kalmayacak. Bu konuda Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri özel bir hassasiyet gösteriyor. İnşaatın kaba bölümünün tamamlanmasıyla oluşturulacak ekolojik yapı kapsamında bölgenin bitki örtüsüne bağlı olarak kızılçam, zeytin ağaçları ve maki olarak yeşillendirilecek ve yaban hayvanlarının kullandığı doğal bir yol meydana getirecek.

Zeytinler Kavşağı Mevkisi'nde ekolojik köprünün tamamlanmasıyla yaban hayatı bağlantılı kazaların düzenlendiği diğer iki nokta olan Karaburun ve Seferihisar mevkilerine ekolojik köprünün yapımına başlandı. 2020 yılının Mart ayında üç köprünün de bitirilmesiyle yaban hayvanlarının karıştığı kazaların önüne geçilip trafiğin ve vatandaşların güvenliği sağlanırken, ilçedeki domuz, tavşan, çakal ve tilki yaban hayvanlarının otoyolun karşısına geçmesinin önü açılacak.


Geri Dön