19 / 04 / 2024

İzmir Çeşme'den ev alanlar yüzde 34 oranında kar elde etti!

İzmir Çeşme'den ev alanlar yüzde 34 oranında kar elde etti!

Son yıllarda yeni konut projeleriyle gündeme gelen İzmir'de konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Ortalama metrekare fiyatının 1.719 lira olduğu İzmir'de kiralık evlerin metrekaresi ise 8 lira civarında. İlde amortisman süresi 17 yıl ortalamasında...



İzmir ilinin en çok kazandıran ilçesi Çeşme oldu. Son bir yıldaki konut fiyat artışına göre, Çeşme'den ev alanlar yüzde 34 oranında kar elde etti.


Son yıllarda yeni konut projeleriyle gündeme gelen İzmir'de konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Ortalama metrekare fiyatının 1.719 lira olduğu İzmir'de kiralık evlerin metrekaresi ise 8 lira civarında. İlde amortisman süresi 17 yıl ortalamasında.


hurriyetemlak.com Emlak Endeksi'ne göre İzmir'in son bir yıl içinde yatırımcısına en çok kazandıran ilçesi Çeşme oldu. Çeşme'den ev alanlar bir yılda tam yüzde 34 oranında kar elde etti. İlçede metrekare ortalama konut fiyatı 4.286 liraya kadar yükseldi. Fiyat artış miktarları ele alındığında ikinci sırada ise Menemen geliyor. Menemen'nden geçtiğimiz yıl ev alan bir kişi bu yıl yüzde 19 kar etmiş oldu. İlçede metrekare fiyatları 1.038 liraya ulaştı. Üçüncü sırayı ise yüzde 17 prim oranıyla Güzelbahçe ve Çiğli paylaşıyor. Güzelbahçe'de metrekare ortalama fiyat 2.368 lira olurken, Çiğli'de 1.320 lira olarak göze çarpıyor.


Kiralıklarda rekor Urla'nın


İzmir'deki kiralık konutların fiyat artışı ele alındığında ise ilk sırada yüzde 28 artışla Urla var. Urla'da kiralık evlerin metrekare ortalama fiyatı aylık 10 lira olarak belirlenmiş durumda. İkinci sırada yüzde 21 artışla Çeşme, üçüncü sırada ise yüzde 15 artışla Gaziemir yer alıyor.


En değerli semt Ilıca


En değerli semt sıralamasında ise Ilıca ve Alaçatı 5.357 liralık metrekare ortalamasıyla başı çekiyor. Mavişehir 3.460 lirayla ikinci sıraya yerleşirken, Alsancak 2.417 lirayla üçüncü sıradaki yerini alıyor.



Geri Dön