29 / 03 / 2024

1-12 Aralık tarihleri arasında müstakil ev aramaları yüzde 169 arttı!

1-12 Aralık tarihleri arasında müstakil ev aramaları yüzde 169 arttı!

1-12 Aralık tarihlerini kapsayan dönemde geçen senenin aynı dönemine göre "müstakil ev" aramaları yüzde 169 oranında arttı



sahibindencom tarafından açıklanan verilere göre, yılbaşını evde geçirmek yerine, daha sakin ve izole bir ortamda yeni yılı karşılamak isteyen vatandaşlar şehir merkezlerine yakın, doğa içerisindeki lokasyonları tercih etmeye başladı. 

sahibindencom tarafından yapılan açıklamada paylaşılan verilere göre, villa ve müstakil konutların yoğunlukta olduğu ilçelere yönelik talep yeni yıl öncesinde hızla artıyor.

1-12 Aralık 2020 tarihlerini kapsayan dönemde geçen senenin aynı dönemine göre "müstakil ev" aramaları yüzde 169 oranında yükseldi.

Açıklanan verilere göre, doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen vatandaşların yoğun olarak tercih ettiği İstanbul/Şile’de müstakil evlere yönelik ilgi, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 229 yükseldi.

1-12 Aralık tarihleri arasında müstakil ev aramaları yüzde 169 arttı!

Şile'yi yüzde 188’le Kocaali/Kartepe, yüzde 157 ile İstanbul/Silivri, yüzde 92 ile İstanbul/Büyükçekmece, yüzde 89 ile İstanbul/Sarıyer izledi.

Yapılan açıklamaya göre, çok katlı yapısı ve geniş yaşam alanlarıyla kalabalık ailelerin tercih ettiği villalar da bu dönemde fiziki mesafeyi korumaya daha çok imkan sağlaması sebebiyle daha yoğun ilgi görüyor.

Müstakil konutlarda olduğu gibi, bu dönemde İstanbul/Şile’de bulunan villa ilanlarına ilgi yüzde 189 oranında arttı. Bu ilçeyi sırasıyla yüzde 183’le Sakarya/Sapanca, yüzde 132 ile İstanbul/Silivri ve yüzde 66 ile de Kocaeli/Kartepe takip etti.

Müstakile talep, arsa fiyatlarını artırdı!


Geri Dön