29 / 03 / 2024

İzmir cezaevi gelecek yıl açılacak

İzmir cezaevi gelecek yıl açılacak

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, Aliağa ilçesine bağlı yapımı sürdürülen cezaevinin bitiş tarihinin 300 gün öne alındığını, gelecek yılın temmuz ayında açılacağını söyledi



İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Naim Kartal ile  İzmir  Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, Vali Cahit Kıraç'ı ziyaret etti. Başsavcı Özler, ziyarette bir gazetecinin sorusu üzerine, inşaatı için bin 200 gün süre verilen İzmir Cezaevinin planlanandan önce bitirileceğini belirtti.
Özler, bitiş tarihinin 300 gün öne alındığını, yeni cezaevinin gelecek yılın temmuz ayında faaliyete geçeceğini kaydetti. Cezaevinin kompleks olduğunu ifade eden Özler, içinde 1 kadın, 1 çocuk ve 1 açık cezaevi ile 4 F tipi cezaevinin yer alacağını bildirdi. F tipi cezaevlerinin her birinin 635 kişi kapasiteli olduğunu belirten Özler, Buca Cezaevinin gelecek yılın temmuz ayında taşınıp taşınmayacağına yönelik soru üzerine "Hele bitsin" dedi. Buca Cezaevinin büyük bir cezaevi olduğunu ifade eden Özler, "Bayrampaşa ve Ulucanlar cezaevi kapatıldı, Buca en büyük kapalı cezaevi oldu. Eski bir bina, fiziki ömrünü doldurmuş. Yeni cezaevi inşaatı iyi gidiyor" diye konuştu. Vali Cahit Kıraç ise yeni cezaevinin ödenek sıkıntısı olmadığını, zamanında bitirileceğini söyledi. Vali Kıraç, Naim Kartal'ın 23 yıldır adalet camiasına ve İzmir'e hizmet ettiğini, emekli olacağını belirterek, "Kartal'ın İzmir'le gönül bağı devam edecek. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle son yerel seçimlerde büyük katkısı oldu, il seçim kurulu başkanlığı yaptı. Yeni yaşamında sağlık ve mutluluk diliyorum" dedi.

Naim Kartal da İzmir'de uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi. Vali Kıraç, Başsavcı Emin Özler'in de adalet camiasına büyük hizmet verdiğini bildirdi.
AA


Geri Dön