29 / 03 / 2024

İzmir Çiğli kentsel dönüşüm 2013!

İzmir Çiğli kentsel dönüşüm 2013!

İzmir Çiğli’de Güzeltepe Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Maltepe, Köyiçi ve Şirintepe mahallelerinde devam edecek. İşte tüm detayları ile mahalle mahalle İzmir Çiğli kentsel dönüşüm 2013…



İzmir Çiğli’de kentsel dönüşüm çalışmaları Güzeltepe bölgesinde başladı. 1960 yılından sonra özellikle Varto depreminden ardından yerleşim alanı haline gelen Güzeltepe’de dönüşüm için düğmeye basıldı. 


 İzmir Çiğli kentsel dönüşüm 2013!


Bin 116 konutluk modern Güzeltepe

Güzeltepe’de kentsel dönüşüm kapsamında 255 adet parsel yenilenecek. Alan üzerinde toplam bin 116 konutluk modern bir yaşam alanı oluşturulacak. 12 dönüm alan üzerinde 285 binayı kapsayan yenileme çalışmalarına bölgenin imar planının onaylanmasının ardından 6 ay içerisinde ihalesi yapılacak ve ardından başlanacak.


 İzmir Çiğli kentsel dönüşüm 2013!

 

2,5 yılda tamamlanacak

Güzeltepe kentsel dönüşüm projesi toplam bin 116 konuttan oluşuyor. Projenin 109 bin 300 metrekaresini konut alanı, 7 bin 800 metrekaresini ise ticari alanlar oluşturuyor. 


Aylık 450 TL kira ve beyaz eşya yardımı

2,5 yıl sonra konut teslimlerinin yapılması planlanan Güzeltepe kentsel dönüşüm projesinde inşaat süresinde hak sahiplerine aylık 450 TL kira yardımı yapılıyor. Ayrıca hak sahiplerine televizyon, bilgisayar, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, fırın, aspiratör ve klima gibi beyaz eşya yardımı da yapılıyor. 


 İzmir Çiğli kentsel dönüşüm 2013!


Sırada 3 mahalle var

İzmir Çiğli’de Güzeltepe’de başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları 3 mahallede devam edecek. Bu mahalleler sırasıyla; 

Maltepe Mahallesi

Köyiçi Mahallesi

Şirintepe Mahallesi

İlk çalışmalar Köyiçi Mahallesi’nda başlayacak. Harita mühendislerinin emlak değerlendirme çalışmalarının sürdüğü mahallede işlemlerin 15-20 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor. 


 İzmir Çiğli kentsel dönüşüm 2013!


Kuzeyin yıldızı

Çiğli’yi kuzeyin yıldızı yapacağını vurgulayan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, “Çağdaş kentlerde standardı yüksek bir yaşam sürmek her kentlinin hakkıdır. Çiğli Belediyesi Güzeltepe kentsel dönüşüm projesi ile çevresi ile uyumlu yeni kent yaşamının ilk adımlarını atmıştır. Bin 116 konutluk modern, güvenli, yeşil sahaları ve spor alanları bulunan bir proje hazırlandı. Hak sahiplerine teslim edilecek deniz manzaralı, beyaz eşyalı, modern konutlar yöre insanının vizyonunu da değiştirecektir. Ayrıca belediyemiz proje süresince, yeni evleri teslim edilene kadar hak sahiplene kira yardımı yapılacak. Kent yenileme projelerini diğer mahallelerde de uygulayacağız. Halkımıza daha modern yaşam alanları sunmak istiyoruz. Yaptığımız her iş attığımız her adım daha yaşanılabilir bir Çiğli için” dedi.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com 



Geri Dön