19 / 04 / 2024

İzmir depremi Edremit Körfezi'nde DASK talebini artırdı!

İzmir depremi Edremit Körfezi'nde DASK talebini artırdı!

Edremit Körfezi'nde, 30 Ekim tarihinde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Doğal Afet Sigortası (DASK) talebinde de artış görüldü.



Edremit Körfezi'nde, geçen cuma günü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Doğal Afet Sigortası (DASK) talebinde de artış yaşandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, depremi şiddetli olarak hisseden Edremit Körfezi'ndeki vatandaşlar ise Doğal Afet Sigortasına (DASK) yoğun ilgi gösterdi.

Şehirdeki digorta acentelerinin yolunu tutan vatandaşlar, ev ve işyerlerine DASK poliçesi yaptırıyor.

Edremit'te bir sigorta firmasının sahibi İhsan Yeşil, Anadolu Ajansı muhabirine, doğal afet sigortasının tsunami, yangın, deprem ve heyelandan kaynaklanan hasarları karşıladığını belirtti.

Doğal afet sigorta poliçesinin geçerlilik süresinin bir yıl olduğunu anımsatan Yeşil, "Yenilemenin zorunlu hale gelmediği için insanlar bir defaya mahsus DASK yaptırıyor. Aslında trafik poliçesi gibi, kara yolu araçlar zorunlu poliçesi gibi DASK'ın da yenilemede zorunlu olması gerekmektedir." dedi.

İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar dileyen Yeşil, şunları söyledi:

"24 bin acente en az 50 bin kişiye buna bankaları da katarsak yaklaşık 100 bin kişiye istihdam sağlıyor. İzmir'de yaşanan depremin ardından DASK'a talep çok yoğun çünkü insanlar korku ve panik halinde. Bizim Balıkesir'imiz de birinci derecede deprem bölgesiyiz. Bizde de deprem olur korkusuyla şu an aşırı derecede bir yoğunluk var."

Sigortacı Mehmet Akın da İzmir'deki depremin ardından vatandaşların evlerini garantiye almak amacıyla yoğun talep gösterdiğini söyledi.

 

DASK’a 3.4 milyar TL'lik devlet desteği!


Geri Dön