24 / 04 / 2024

Edremit Körfezi'ne 200 milyon TL'lik yatırım!

Edremit Körfezi'ne 200 milyon TL'lik yatırım!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, belediye bünyesindeki ilgili daire başkanlarıyla birlikte Edremit Körfezi’nde yer alan İvrindi, Havran, Edremit ve Ayvalık ilçelerindeki projeler ile altyapı yatırımlarının inşaatlarını denetledi.




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, belediye bünyesindeki ilgili daire başkanlarıyla birlikte Edremit Körfezi’nde yer alan İvrindi, Havran, Edremit ve Ayvalık ilçelerindeki projeler ile altyapı yatırımlarının inşaatlarını denetledi. İlk olarak İvrindi ilçesindeki Türkiye’nin en modern Hayvan Barınağı’nı inceleyen Başkan Uğur, tesisin 2017 yılı başlarında hizmete gireceğini söyledi. Başkan Uğur’a buradaki inlemelerinde AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar ve Büyükşehir Belediyesi daire başkanları eşlik etti. Barınağın Türkiye’nin en modern hayvan barınağı olduğunu ifade eden Başkan Uğur, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

HAVRAN 17 MİLYON LİRALIK ATIKSU ARITMA TESİSİ

Havran ilçesine bağlı kırsal Büyükdere Mahallesi’ne giden Başkan Uğur, yaklaşık 6 ay önce temelleri atılan 25 bin kişilik Havran Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’un da eşlik ettiği ziyarette basın mensuplarını bilgilendiren başkan Uğur, “Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı kapsamında yaklaşık 40 kilometre kanalizasyon şebeke hattı, 1 terfi merkezi ve 6 kilometre terfi hattı yapılacak. Bu işin maliyeti 17 milyon lira. Büyükdere'de bulunan 5 bin kişi kapasiteli mevcut arıtma tesisiyle birlikte toplam kapasite 30 bin kişi olacak. İnşallah bu sayede hem Edremit Körfezi, hem de Havran daha temiz bir çevreye sahip olacaktır. Tesisimizin bitimine aylar kaldı” dedi.

HAVRAN’A YAYA KÖPRÜSÜ İNŞA EDİLİYOR

Başkan Ahmet Edip Uğur ve beraberindekiler, tesis inşaatında incelemeler yaptıktan sonra, ilçe merkezine gitti. İlçenin Kavaklı mevkiindeki Havran Çayı’nda, arıtma tesisiyle birlikte temelleri atılan Havran Çayı Yaya Köprüsü inşaatını inceleyen başkan Uğur, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’dan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. 4 ay içinde iskeleti tamamlanan köprü, 90 metre uzunluğunda, 4.5 metre genişliğinde çelik yapıyla inşa edilirken, üzerinde bisiklet ve engelliler için de rampaları bulunacak. Yaya köprüsünün önümüzdeki aylarda hizmete açılacağı öğrenildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Havran ilçesinin ardından, Edremit ilçesine giderek denetlemelerini sürdürdü.

İlçe çıkışında, zeytin hasadı yapan köylüleri de ziyaret eden Başkan Uğur, üreticilerle görüşüp sorunlarını dinledi. Uğur, kırsal Büyükdere mahallesinde, zeytin üreticilerinin belirttiği yol istediğini de yerine getireceklerini söyledi. Uğur, üreticilere çalışmalarında kolaylıklar ve bol kazançlar diledi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN EDREMİT KÖRFEZİNE 200 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Edip Uğur önderliğinde, belediye yetkililerinden oluşan heyet, ilçeye bağlı kırsal Altınoluk ve Narlı mahallelerinde, yaklaşık 6 ay önce temelleri atılan 27,3 milyon lira tutarındaki içme suyu ve atık su arıtma tesislerini inceledi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü'nce yapım işi büyük ölçüde tamamlanan Altınoluk ve Narlı Atıksu Arıtma Tesisleri ile birlikte, bölgede 80 bin kişilik olan arıtma kapasitesi, 160 bin kişiye çıkacak.

Büyükşehir Belediyesi, sadece Edremit Körfezi’nde toplamda 200 milyon lira tutarında arıtma tesisi zinciri inşa edeceğini açıklamıştı. Yalnızca Edremit ilçesinde, toplamda 650 bin kişilik arıtma tesisi hizmet gösterecek. Tüm projeler tamamlandığında, bölgedeki arıtma ve içme suyu sorunları da ortadan kalkacak.

Edremit ve Havran incelemeleri sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Edremit Körfezi’nde denizin temiz olması için alt yapı hizmetlerini titizlikle sürdürdüklerini söyledi.

Uğur, “Narlı ve Altınoluk’taki arıtma tesislerimizin inşaatları hızla devam ediyor. İnşallah 2017 yazında çalışmış olacak. Artık Edremit Körfezi denizi kirlenmeyecek. Altınoluk’a gelen tatilciler daha temiz bir denize girecekler. Çok çabuk ilerledi inşaatlarımız. Bütün inşaatlarımızı geziyoruz. Havran’daki yaya köprüsü inşaatı, içme suyu hattı ve arıtma tesisi inşaatlarımızı inceledik. Tüm inşaatlarımız, açıkladığımız sürelerde hizmete açılmış olacak” diye konuştu.

Başkan Uğur ve beraberindekiler, daha sonra yeni hizmet binasına taşınan AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Metin Örkçü ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkan Uğur, parti binasını gezerek hayırlı olmasını diledi. Başkan Uğur, son olarak Ayvalık ilçesine giderek, denetleme ve incelemelerini tamamladı.

CUNDA KÖPRÜSÜ AYVALIK’A ÖZGÜ GRANİT TAŞI İLE KAPLANACAK

Ayvalık ilçesindeki incelemelerine 10 bin metreküplük içme suyu deposu ve derin deniz deşarj hattı rehabilitasyon inşaatı ile başlayan Başkan Uğur’a inceleme gezisinde Başkan Uğur’a AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ve BASKİ Genel Müdürü Mustafa bayram eşlik etti. Başkan Uğur son olarak ise yapımı tüm hızıyla devam eden Cunda Köprüsü inşaatında incelemelerde bulundu. Uğur, hızla devam eden köprünün Ayvalık’a özgü granit taşı ile kaplanacağını söyledi.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön